24 (Season 9)

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Κανείς μας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος… Ο Jack Bauer επέστρεψε!

Η γνωστή στους περισσότερους επιτυχημένη σειρά 24 επιστρέφει στη μικρή οθόνη μετά από τέσσερα χρόνια. Τον Jack τον αφήσαμε στο τέλος της 8ης σεζόν να τον κυνηγούν η C.Ι.Α, ρώσοι πράκτορες και ισλαμιστές τρομοκράτες. Εμφανίζεται ξαφνικά όμως στο Λονδίνο, σε μια χρονική περίοδο που συμπίπτει με την παρουσία του προέδρου της Αμερικής στην Αγγλία, οπότε το FBI είναι σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να τον συλλάβει.

24_P1

Η σειρά όταν πρωτοξεκίνησε το 2001 άλλαξε τα δεδομένα στην τηλεόραση. Όλα τα επεισόδια διαδραματίζονταν σε πραγματικό χρόνο στη διάρκεια μίας μέρας. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία η μια ανατροπή διαδεχόταν την άλλη. 24 επεισόδια, 24 ώρες μέσα στις οποίες έπρεπε να αποτραπεί κάποια τρομοκρατική ενέργεια και ο Jack χρησιμοποιούσε όλα τα μέσα… νόμιμα και παράνομα προκειμένου να σώσει τον κόσμο!

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Jack Bauer, ο Jack Bauer () είναι ο Chuck Norris του 21ου αιώνα. Βαριά κουβέντα, το ξέρω, αλλά πέρα για πέρα αληθινή.

Στην πορεία του από το 2001 έως και το 2010 ξεκίνησε από απλός πράκτορας της αντιτρομοκρατικής μονάδας C.T.U και έφτασε να γίνει αρχηγός της μονάδας, στη συνέχεια όμως εξαπατήθηκε, λοιδορήθηκε, κυνηγήθηκε όσο κανείς, αντιμετώπισε φανατικούς ισλαμιστές, την κινεζική μαφία, αμερικανικές δολοπλοκίες, προδόθηκε από συνεργάτες και φίλους, αλλά επειδή είναι Ο Jack ποτέ δεν λύγισε! Βασάνισε, αλλά και βασανίστηκε από πολλούς. Τσακώθηκε με δύο τρεις προέδρους της Αμερικής, έσωσε τη ζωή άλλων δύο, αφόπλισε πυρηνικές βόμβες, έχασε τη γυναίκα του, σκότωσαν δύο τρεις σχέσεις του, απείλησαν την κόρη του, αλλά αυτός συνεχίζει! Σαν άλλος MacGyver δεν υπάρχει δωμάτιο που να μπορεί να τον περιορίσει. Μπορεί να ζήσει έναν χρόνο στη Σαχάρα χωρίς νερό, να ανέβει το Έβερεστ με μαγιό και βατραχοπέδιλα, αρκεί όμως να του δώσεις ένα ακουστικό και την Chloe O’Brian () στο άλλο άκρο να κάνει τα μαγικά της με τους υπολογιστές και να του ανοίγει τον δρόμο! Ο Jack μιλά πάντα λίγο. Είναι πάντα βραχνιασμένος. Δεν έχει φίλους. Σαν τον μοναχικό Σαολίν περιφέρεται στο περιθώριο και ακούει, παρατηρεί και περιμένει πότε θα τον χρειαστεί ο κόσμος!

24_P2

Για να επιστρέψω στα της φετινής σεζόν, δυστυχώς θα έχει 12 αντί για 24 επεισόδια. Από ό,τι έχει φανεί από τα πρώτα δύο πάντως, ο Jack θα προσπαθήσει να σώσει πάλι τον πρόεδρο της Αμερικής James Heller () κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Λονδίνο. Όντας καταζητούμενος πλέον από όλους, θα ζητήσει για άλλη μια φορά βοήθεια από την πιστή του συνεργάτιδα Chloe για να σταματήσουν και αυτή την επίθεση. Από την πλευρά των διωκτών του, με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε την πανέμορφη που υποδύεται την πράκτορα Kate Morgan της αντιτρομοκρατικής μονάδας με μόνη αποστολή της να τον συλλάβει. Για την τα λόγια είναι περιττά! Έκανε το «αγροτικό» της στη σειρά Chuck παίζοντας τη σέξι κατάσκοπο, ακολούθησε ο ρόλος της ως η ψυχωτική σχέση του Dexter για να έρθει πλέον και να καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων μας με τον πρωταγωνιστικό της τώρα ρόλο.

Για όσους λοιπόν είναι χρόνια τώρα πιστοί οπαδοί του Jack, αλλά και για όσους θέλουν έστω και τώρα να πάρουν μια γεύση από τη συναρπαστική ζωή του μοναδικού αυτού ανθρώπου, ο 9ος κύκλος με τίτλο Live another Day είναι εδώ και σας περιμένει!

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Alex Delarge

Author: Alex Delarge

Ο Alex Delarge (πραγματικό όνομα Γιώργος) είναι καθηγητής Φυσικής. Λατρεύει οτιδήποτε έχει μια δόση παράνοιας και απεχθάνεται ό,τι έχει να κάνει με χολιγουντιανές υπερπαραγωγές και κάθε λογής υπερήρωες. Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Παντοπωλείο η αφθονία; Ακούς, κυρ Στέφανε, βάλε έξι σοκολάτες. Από δυο για το καθένα, ναι, εκείνες του γάλακτος… Και έξι κουτιά γάλα και βάλε και τρία μπουκάλια κρασί και έξι μπουκάλια μπύρα… Ναι, ναι, κυρ Στέφανε, μόλις διορίστηκα σε μια σπουδαία θέση! Ναι, βάλε μπόλικο κρασί και οχτώ μπουκάλια μπύρα. Θα το κάψουμε απόψε, κυρ Στέφανε!»

Share This Post On