3 Days To Kill

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Μια τελευταία αποστολή…

Ο πράκτορας Ethan Renner () έχει υπόλοιπο ζωής 3 μήνες. Η CIA, αφού τον συνταξιοδότησε με το ζόρι, τον επαναφέρει για μία τελευταία αποστολή που μόνο αυτός μπορεί να βγάλει εις πέρας με αντάλλαγμα μια πειραματική θεραπεία.

3-Days-To-Kill_P1

Εδώ είμαστε! Όλα τα κλισέ της περιπέτειας μαζεμένα σε ένα δίωρο που παραδόξως δεν σε απογοητεύει καθόλου. Εκτός βέβαια και αν είσαι από εκείνους που θεωρούν ότι το εξαιρετικό πλάνο του τάδε σκηνοθέτη το οποίο δείχνει τον σκουριασμένο μεντεσέ της πόρτας για κάνα πεντάλεπτο βγάζει δυναμικότητα και συναίσθημα. Τότε, ναι, μην δεις την ταινία.

Τι έχουμε λοιπόν στο 3 Days To Kill;

Πράκτορα μυστικής υπηρεσίας που –προφανώς– γ@#$ει και δέρνει. Family issues του προαναφερθέντα –λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά– που περιέχουν επανασύνδεση με την πρώην σύζυγο και bonding με την κόρη που την είχε γραμμένη εδώ και χρόνια. Ακόμα, πρόβλημα υγείας που για να το ξεπεράσει πρέπει να κάνει μια –τι έκπληξη– ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αποστολή.

Το όλο στόρι διαδραματίζεται στο Παρίσι, μάλλον γιατί έχει εμπλακεί και ο στην ταινία, σε ένα δημιούργημα που η ατμόσφαιρα είναι παρεμφερής με αυτή του Taken. Μην ξεχάσω να αναφέρω το καυτό γκομενάκι που πρέπει να υπάρχει πάντα, εδώ συγκεκριμένα το ρόλο αναλαμβάνει η Amber Heard, καθώς και το χτίσιμο μιας σχέσης του πρωταγωνιστή με οικογένεια φτωχών, άστεγων μεταναστών. Α, όπως επίσης και τη γρήγορη οδήγηση στους δρόμους της πόλης.

3-Days-To-Kill_P2

Με τα κλισέ των ταινιών του είδους δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς ξέρω από πριν τι με περιμένει, αλλά στο 3 Days To Kill μου προκάλεσε εντύπωση πως προκειμένου να χωρέσουν όλα, το σενάριο τα πετάει απότομα στην οθόνη χωρίς να υπάρχει κάποια αιτιολογία σχετικά με το γιατί έπρεπε να μπουν στην ταινία, μιας και αν απουσίαζαν τίποτε δεν θα άλλαζε στο τελικό αποτέλεσμα.

Anyway…

Ο παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον αποδίδει με σχετική άνεση, στον δρόμο που χάραξε ο Liam Neeson, κρατώντας τον θεατή μέσα στο έργο. Η σκηνοθεσία και τα λοιπά καλλιτεχνικά στοιχεία είναι αυτά που φαντάζεσαι και ο Πύργος του Άιφελ είναι μια χαρά κομπάρσος, μιας και βρίσκεται ανά τακτά χρονικά σημεία στο πλάνο.

Το χιουμοράκι και οι χαρακτήρες καρικατούρες υπάρχουν στην ταινία για να σπάνε την ένταση, πράγμα που καταφέρνουν, αλλά και πάλι δεν έχουν το βάθος ή τη χρησιμότητα που θα θέλαμε.

Γενικότερα το 3 days to kill δεν είναι κακό, αν ξέρεις ότι απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις της περιπέτειας, αλλά πιθανότατα να το δεις και με το έτερον ήμισυ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αν γουστάρεις τα Taken είναι το υποκατάστατό σου μέχρι να βγει το τρίτο μέρος.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On