Arbitrage

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Και τελικά…;;;

Ο Robert Miller () είναι ένας βαθύπλουτος επιχειρηματίας στην δύση της καριέρας του και προτού αποσυρθεί ετοιμάζει μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες της καριέρας του. Για κακή του τύχη όμως βρίσκεται σε ένα ατύχημα στο οποίο σκοτώνεται η ερωμένη του και προσπαθεί να το αποκρύψει από τις αρχές, την δημοσιότητα, αλλά και από τη γυναίκα του () και τα πράγματα περιπλέκονται.

Arbitrage_P1

Η ταινία αυτή μπορεί να συνοψιστεί σε μια μόνο φράση…Ο ατσαλάκωτος ως άλλος James Bond, φοράει πανάκριβα ρούχα και περπατάει. Όλη την ώρα κάπου πηγαίνει ή από κάπου έρχεται και μιλάει στο τηλέφωνο! Αυτό. Βασικά αυτό! Όλα τα άλλα είναι περιφερειακά!

Η βασική ιδέα του σεναρίου είναι οι μπίζνες που κάνει ένας μεγαλοκαρχαρίας επενδυτής. Και για να το εμπλουτίσουν λίγο και να μην είναι σαν τις όλες τις άλλες ταινίες με οικονομικό επίκεντρο, προστέθηκε και ο θάνατος σε αυτοκινητιστικό ατύχημα της ερωμένης (!!) του πρωταγωνιστή για το οποίο ευθύνεται ο ίδιος και προκειμένου να ξεμπλέξει χωρίς να μαθευτεί ζητάει την βοήθεια του γιου ενός παλιού γνωστού του!!! Τρέχα γύρευε!!! Ότι ο βαθύπλουτος καρχαρίας που είναι δικτυωμένος παντού, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του στρέφεται για βοήθεια σε ένα άσχετο παλικαράκι που έχει 20 χρόνια να δει επειδή ο πατέρας του του χρώσταγε χάρη!! Και μέσα σε όλα αυτά προστίθενται:  ένας πτωχός πλην τίμιος αστυνόμος () που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του ατυχήματος, η κόρη του Gere που είναι το δεξί του χέρι μεν στο γραφείο αλλά δεν έχει ιδέα για τα επιχειρηματικά του deals (!!), και η γυναίκα του που είναι απογοητευμένη από τον αυτόν!

Arbitrage_P2

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή την ταινία είναι ότι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει μπλέξει πολλές ιστορίες και καταλήγει να μην σου εξηγεί καμία!

Για παράδειγμα για το τι ακριβώς παράνομο έχει διαπράξει ο Gere (πέρα από το τροχαίο), μας δίνει ενδείξεις σε όλη τη ταινία και ξαφνικά σε 1,32 δευτερόλεπτα μας το εξηγεί και όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν και καλά να πάθουν που κοίταξαν αν έχουν τελειώσει τα ποπ-κορν τους και δεν πρόσεχαν την ταινία!

Το παλικάρι που βοήθησε τον Gere είναι τελείως άσχετο και προφανώς είναι ο ανιψιός κάποιου εκ των παραγωγών οπότε αναγκαστήκανε να φτιάξουνε ρόλο για αυτόν.
Ο μπάτσος το προχωράει καλά, φτάνει κοντά στην εξιχνίαση αλλά ξαφνικά η ταινία τελειώνει.
Ο Gere, που η γυναίκα του τα έχει μάθει όλα πλέον, δεν ξέρουμε τι κάνει γιατί ξαφνικά η ταινία τελειώνει.
Η γυναίκα του επίσης δεν ξέρουμε τι κάνει γιατί η ταινία ξαφνικά τελειώνει.
Η κόρη του, που είχε απογοητευτεί από τον μπαμπάκα της δεν ξέρουμε τι κάνει γιατί…. ναι ναι …..η ταινία τελειώνει!
Γενικά η ταινία ξαφνικά τελειώνει! Και μαζί της και τον ενδιαφέρον μας για αυτήν!

Μόνο για το παλικαράκι που βοήθησε τον Gere ξέρουμε τι έγινε αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μας νοιάζει!!! Για όλους τους άλλους ο σκηνοθέτης απλά μας αφήνει να υποθέτουμε τι απέγιναν που ειδικά από το Inception και μετά έχει γίνει λίγο μόδα, με την οποία για να είμαι ειλικρινής διαφωνώ!

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Homer J. Simpson

Author: Homer J. Simpson

...και για τους φίλους Λεωνίδας. Μη σε ξεγελά το ιστορικό όνομα. Έχει πολλαπλές προσωπικότητες, από τον Darth Vader (ή όποιον άλλον, αρκεί να είναι Star Wars hero) ως τον Batman τον καλό (του Nolan δηλαδή). Έχει μοναδικό χάρισμα στον σχολιασμό ταινιών. Όταν του αρέσουν θέλει να σου αποκαλύψει τι γίνεται μέχρι τέλους, οπότε ευτυχώς παρεμβαίνουν οι Figurehead και Lizzy και τον πετσοκόβουν. Όταν όμως είναι άθλιες, γίνεται απαράμιλλος τεχνίτης στην περιγραφή. Καταλαβαίνεις γιατί και οι 300 θυσιάστηκαν για χάρη του (πέθαναν απ’ τα γέλια για την ακρίβεια).

Share This Post On