Avengers: Age of Ultron

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Avengers, re-assemble!

Ένα πείραμα με καλές προθέσεις, δημιουργεί ένα πανίσχυρο ρομπότ, με τεχνητή νοημοσύνη, που πιστεύει ότι η σωτηρία του κόσμου επικεντρώνεται στην εξόντωση της ανθρωπότητας, και κυρίως των Avengers!

Avengers--Age-of-Ultron_P01

Δεύτερη συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας του 2012, και το “πολυαναμενόμενη” δεν φτάνει για να το περιγράψει. Ο πατέρας τους εμπορικότερου flick της Marvel, απαλλαγμένος από τον βραχνά ενός origin story για την ομάδα των ισχυρότερων ηρώων του πλανήτη, ξεκινά την ταινία του ρίχνοντάς τους κατ’ ευθείαν στη μάχη.

Πολλά από αυτά που θα δεις στην ταινία είναι αναμενόμενα, και αναμενόμενα εντυπωσιακά. Άψογες σκηνές δράσης διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ παράλληλα η εισαγωγή νέων ηρώων ανοίγει ακόμα περισσότερο το πεδίο της ταινίας.

Το χιούμορ, ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύμπαντος της Marvel, με αρκετές σκηνές και ατάκες που προκαλούν γέλιο, έρχεται για να ελαφρύνει τον τόνο σε αρκετά σημεία (ίσως και περισσότερα απ’ όσο θα έπρεπε).

Παρ’ όλα αυτά όμως, πίσω από τα εφέ, την δράση και το ποπ κορν, η ταινία δείχνει ότι χάνει τις ισορροπίες της όταν πάει να αγγίξει κάτι πιο ουσιαστικό. Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ταινίας, τον ίδιο τον Ultron (), ο οποίος δείχνει σε όλη την ταινία ότι υπάρχει απλά για να έχουν οι Avengers κάποιον να αντιμετωπίσουν. Άτσαλος από τη στιγμή και τον τρόπο που εμφανίζεται, δυο ώρες και είκοσι δύο λεπτά αργότερα, δεν καταλαβαίνεις ούτε για μια στιγμή, τον λόγο για τον οποίο θέλει να καταστρέψει τον κόσμο.

Από την άλλη όχθη, αυτή των ηρώων, γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια να σκιαγραφηθούν οι χαρακτήρες λίγο περισσότερο. Οι σκηνές που δείχνουν όλους τους εσωτερικούς τους φόβους, κάτι που προκαλεί η νεοαφιχθείσα Scarlet Witch (), δίνουν ένα μεγαλύτερο βάθος στις προσωπικότητές τους, αλλά οι χαρακτήρες πλέον είναι τόσοι πολλοί, που το αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο ένα σκίτσο, παρά κάτι ολοκληρωμένο. Teaser σκηνές, που εξυπηρετούν περισσότερο μελλοντικές ταινίες που έρχονται, παρά την ίδια την ιστορία.

Avengers--Age-of-Ultron_P02

Από τη μια η εξαίρεση του Hawkeye (), για τον οποίο βλέπουμε πολύ ουσιαστικότερες πτυχές της ζωής του, κι από την άλλη το τελείως ανούσιο ειδύλλιο μεταξύ της Black Widow () και του Bruce Banner (), όπου η μηδενική χημεία τους δείχνει πιο αστεία κι από τις ατάκες του Tony Stark.

Με δυο λόγια, το Age of Ultron, επαναπαύτηκε υπερβολικά στις τεράστιες πλάτες του brand name των Avengers, αφήνοντας πολλά κομμάτια της ιστορίας στο επίπεδο του πρόχειρου.

Οι νέες αφίξεις τέλος, συγκαταλέγονται μάλλον στα θετικά της ταινίας, με τον στον ρόλο του Vision, την ως εξαιρετική Scarlet Witch και τον ως κομπάρσο Quicksilver.

Όπως κι αν το δεις, τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός, ότι το Age of Ultron είναι ένα έργο που πρέπει να βιώσεις στη μεγάλη οθόνη, και ακόμα και με τα αρνητικά του, κρατά το επίπεδο της ψυχαγωγίας εκεί που πρέπει. Και για μια ταινία αυτής της κατηγορίας, δεν χρειάζεται να ζητήσεις κάτι παραπάνω.

Avengers–Age-of-Ultron_P03
Avengers–Age-of-Ultron_P04
Avengers–Age-of-Ultron_P05
Avengers–Age-of-Ultron_P06
Avengers–Age-of-Ultron_P13
Avengers–Age-of-Ultron_P07
Avengers–Age-of-Ultron_P12
Avengers–Age-of-Ultron_P10
Avengers–Age-of-Ultron_P08
Avengers–Age-of-Ultron_P09
Avengers–Age-of-Ultron_P14
Avengers–Age-of-Ultron_P11
Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On