Black Sails (Season 1)

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Βίρα τις άγκυρες

Καραϊβική 1718. Ο καπετάνιος Flint () και το πλήρωμά του ακολουθούν τα ίχνη του θρυλικού καραβιού Urca De Lima, του οποίου οι θησαυροί είναι αμέτρητοι.

Black-Sails_P1

Ο Michael Bay χώνει βαθιά τα νύχια του στη μικρή οθόνη με μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές της χρονιάς. Η χρυσή εποχή των πειρατών ζωντανεύει σε μια σειρά, αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.

Η ιστορία ξεκινά από το πλοίο του θρυλικού καπετάνιου Flint που έχει σπείρει τον φόβο στα νερά της Καραϊβικής. Παρά τη φήμη του, όμως, έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία καλή λεία και το πλήρωμα έχει αρχίσει να αντιδρά. Ενώ το πλήρωμα πλησιάζει πολύ κοντά στα όρια της ανταρσίας, ο Flint θα ζητήσει τη βοήθεια της εμπόρου Eleanor Guthrie () και του πατέρα της, αποκαλύπτοντας ότι τόσο καιρό προσπαθεί να βρει στοιχεία για ένα μυθικό ισπανικό πλοίο με αμύθητης αξίας φορτίο.

Παράλληλα στην ιστορία μπλέκεται κι ένας στρατιώτης από το τελευταίο πλοίο που κατέλαβε ο Flint, ονόματι John Silver (), ο οποίος ως κάτοχος μιας σελίδας ενός ημερολογίου που οδηγεί στο ισπανικό πλοίο θα προσπαθήσει μαζί με τη Max (), μια ιερόδουλη από τη Nassau, να πάρουν ένα μέρος από τον πλούτο.

Και μετά από τόσες σειρές εποχής δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι και το Black Sails έχει ως επίκεντρο τις δολοπλοκίες και τις κάτω από το τραπέζι συνωμοσίες για, τι άλλο, έναν τεράστιο θησαυρό. Οι χαρακτήρες στη σειρά είναι αρκετοί και παρόλο που οι περισσότεροι μοιράζονται τον ίδιο στόχο, ο καθένας είναι αρκετά διαφορετικός από τον άλλο, τουλάχιστον ως προς το πώς σκοπεύει να επιτύχει τον στόχο. Πολλοί από αυτούς βέβαια θέλουν αρκετή δουλειά για να ξεφύγουν από τα πλαίσια του γραφικού, αλλά η πορεία θα μας δείξει.

Black-Sails_P2

Αυτό που θα τραβήξει αμέσως τον θεατή είναι η ποιότητα της παραγωγής. Η Nassau και τα καταγάλανα νερά της ζωντανεύουν στην οθόνη κι αυτό και μόνο σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Όλο το οπτικό κομμάτι της σειράς είναι πολύ προσεγμένο· από τα κοστούμια και τα σκηνικά, μέχρι τα μακρινά πλάνα στη μέση του ωκεανού και φυσικά το cast που ακόμα και η εμφάνισή του είναι αρκετά ευχάριστη στο μάτι (το ‘πιασες το υπονοούμενο).

Γιατί να το δεις λοιπόν; Γιατί υπάρχει ποικιλία. Αφενός σεναριακή, με τους πολλούς χαρακτήρες και τις πολλές συνωμοσίες και αφετέρου οπτική, γιατί τα λεφτά που έχουν εμφανέστατα πέσει για τα γυρίσματα δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο. Και τέλος, επειδή μόλις τερμάτισες το τελευταίο Assassin’s Creed και σου έχει μείνει λίγη από την πώρωση.

Η πρώτη σεζόν του Black Sails θα ολοκληρωθεί σε οχτώ επεισόδια. Δεν είναι Game Of Thrones, αλλά είναι σχετικά κοντά σε επίπεδο παραγωγής, κι ακόμα κι αν σου αφήσει κάποια παράπονα, τουλάχιστον θα σε ταξιδέψει στις καυτές παραλίες της Καραϊβικής!

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On