Blood Ties

Share Button
5.00 avg. rating (87% score) - 1 vote

Σύμπραξη δυνάμεων

Ο Chris () αποφυλακίζεται. Στην προσπάθειά του να κάνει τα πρώτα του βήματα, μένει στο σπίτι του αδελφού του Frank (), ο οποίος είναι αστυνομικός. Οι δυσκολίες της επανένταξης του πρώτου και η καριέρα του δεύτερου θα πυροδοτήσουν την ήδη ευαίσθητη σχέση των δυο αδελφών.

Blood-Ties_P1

Μια γαλλική ταινία με Αμερικανούς (σχεδόν) ηθοποιούς, πώς σου φαίνεται; Ο μετά το Les Petits Mouchoirs επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, στην οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, και επιστρέφει και στο θέμα των πολύπλοκων ανθρώπινων σχέσεων, που δείχνει να είναι και το αγαπημένο του.

Αυτή τη φορά η ιστορία του επικεντρώνεται σε δυο αδελφούς που βρίσκονται στα δύο άκρα του νόμου. Στον Chris, που στην αρχή της ταινίας βγαίνει από τη φυλακή, και στον Frank, που προσπαθεί να κερδίσει τον βαθμό του ντετέκτιβ. Η σχέση τους δεν ήταν ποτέ ιδανική, ενώ η αδελφή τους Marie () πολύ συχνά αναλάμβανε να κάνει τον διαιτητή.

Η αποφυλάκιση του Chris σε συνδυασμό με τα θέματα υγείας του πατέρα τους Leon () φαντάζει σαν μια δεύτερη ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων όλων. Ο μεν Chris, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει, πέρα από την πρώην σύζυγό του Monica (), τα προβλήματα που προκύπτουν από τα άσχημα οικονομικά του. Και ο δε Frank μπλέκει σε μια ιστορία με μια πρώην του (), της οποίας ο νυν σύντροφος Scarfo (), που έχει βαρύ ποινικό μητρώο, δεν θα αφήσει ατιμώρητη.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν στις ζωές τους, οι σχέσεις των δυο αδελφών θα οδηγηθούν από το κακό στο χειρότερο.

Blood-Ties_P2

Δυο είναι τα κύρια παράπονα που μπορείς να έχεις ως θεατής από το Blood Ties. Το ένα έχει να κάνει με τη ροή του. Υπάρχουν σκηνές που δεν δικαιολογούν είτε την ύπαρξή τους είτε τη διάρκειά τους, γεγονός που το ζημιώνει άσκοπα. Το δεύτερο αρνητικό έχει να κάνει με την ιστορία. Η ταινία είναι remake του γαλλικού Les Liens Du Sang του 2008, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο Canet. Και τώρα λες, για να γυρίστηκε πάλι μετά από μόλις 5 χρόνια, κάτι διαφορετικό θα έχει… Μπααα!

Παρά όλα τα κλισέ όμως, δεν μπορείς να αγνοήσεις όλο αυτό που αποπνέει ως ταινία.

Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική, με τα ’70s να ζωντανεύουν με τα κατάλληλα πλάνα και ήχους της εποχής, ενώ οι ερμηνείες από το cast και κυρίως των δυο πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές. Από το τελευταίο σχόλιο εξαιρείται η στον ρόλο της νέα κοπέλας του Chris και η , καθώς το σενάριο τις αφήνει άκρως διακοσμητικές. Από την άλλη υπάρχει και ο , και πάλι σε έργο μαζί με τη μετά το Rust And Bone, που αν και με έναν τόσο μικρό ρόλο, κλέβει την παράσταση όποτε εμφανίζεται. Δεν έχεις ξανακούσει Γάλλο με τόσο τέλεια αμερικανική προφορά όσο αυτή του Schoenaerts. Λεπτομέρεια, το ξέρω, αλλά πραγματικά εντυπωσιακή…

Η γαλλική αισθητική, με τις αμερικανικές επιρροές τύπου Scorsese δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Κι αν για κάποιους το σενάριο δείχνει οικείο και αναμενόμενο ή θεωρούν ότι η ροή θα μπορούσε να είναι καλύτερη, οι ερμηνείες θα κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο για την κατάληξη αυτών των χαρακτήρων.

Share Button
5.00 avg. rating (87% score) - 1 vote
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On