Blood

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Η αλήθεια δεν θάβεται

Μετά από ένα βίαιο έγκλημα, σε μια μικρή Αγγλική πόλη, οι αστυνομικές αρχές πασχίζουν να εντοπίσουν τον ένοχο. Η εμφάνιση ενός υπόπτου με ιστορικό, ονόματι Jason Buleigh (Ben Crompton), θα φανεί η εύκολη επιλογή για τις αρχές, αλλά χωρίς στοιχεία, η απόδειξη της ενοχής του γίνεται αδύνατη.

Blood_P1

Αν και μια ταινία μυστηρίου, θα έπρεπε να πατάει πάνω σε ένα έξυπνο σενάριο, με ενδεχόμενες ανατροπές που θα καθήλωναν τον θεατή, ο σκηνοθέτης (The Awakening – 2011) μας παρουσιάζει ένα θρίλερ, πρωταρχικά ψυχολογικό, αφήνοντας το αστυνομικό στοιχείο σε δεύτερη μοίρα.

Σε μια (αδιευκρίνιστη) μικρή πόλη της Αγγλίας, μια ανήλικη κοπέλα βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη. Οι αδελφοί Joe () και Chrissie () Fairburn μαζί με τον Robert Seymour () θα αναλάβουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, που μοιάζει εύκολη με την εμφάνιση του υπόπτου Buleigh, το παρελθόν του οποίου, δείχνει το προφανές. Χωρίς στοιχεία, ο κατηγορούμενος θα τεθεί ελεύθερος, όμως οι αδελφοί Fairburn, μετά από μια άσχημη νύχτα μέθης, θα απαγάγουν τον Buleigh και μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εκβίασης της ομολογίας του, ατύχημα θα γίνουν υπεύθυνοι για τον θάνατό του.

Προσπαθώντας να καλύψουν τα ίχνη τους, το έγκλημά τους μόνο ξεχασμένο δεν θα μείνει, καθώς οι ενοχές βαραίνουν αβάσταχτα την καθημερινότητά τους, θέτοντας το γενικό θέμα της ταινίας που συνοψίζεται στην καθοριστική φράση, από τον χαρακτήρα που υποδύεται ο :

“Δεν θα το ευχόμουν σε κανέναν αυτό… Να τη γλιτώσει…”

Χωρίς να κάνει κάποια περαιτέρω προσπάθεια ο Murphy, αφήνει στην ανθρώπινη φύση και λογική να καθηλώσουν τον θεατή. Μαζί σ’ αυτό, και το εξαιρετικό του cast, που αναλαμβάνει να δώσει πνοή στο θαρραλέο αυτό εγχείρημα, με την πρωταγωνιστική τριάδα να δίνει νόημα σε αυτό που το έργο αφηγείται.

Blood_P2

Ο Bettany που το πρόσφατο παρελθόν του μόνο άσκοπο μπορώ να το χαρακτηρίσω, επιστρέφει σε ένα αξιόλογο και παράλληλα δύσκολο ρόλο, παίρνοντας μαζί με τον εξίσου καλό Graham όλο το βάρος του θέματος στους χαρακτήρες που υποδύονται. Ο περισσότερο ως χαρακτήρας “φόντου”, επίσης καθοριστικός στην ιστορία, ενώ θα δείτε και τον πάντα εντυπωσιακό στον ρόλο του πατέρα των δυο αστυνομικών, που παρ’ όλο που το σενάριό του είναι μικρό, αρκεί ο επίλογος σε μια από τις τελευταίες σκηνές που συνομιλεί με τον γιο του Joe, να δείξει το τεράστιο υποκριτικό του βάρος.

Δύσκολα μπορεί να παραλείψει κάποιος από τη συγκεκριμένη ταινία την σημασία της εικόνας, και τη μεγάλη προσοχή που έδωσε ο σκηνοθέτης, για την εικαστική προσέγγιση των πλάνων του. Τόσο σκοτεινή και γραφική, όσο και οι ίδιοι οι ήρωές του, κάτι που θα αντιληφθείτε από την πρώτη κιόλας σκηνή.

Συνολικά το Blood, είναι ένα θρίλερ που ακολουθεί τον δρόμο της απλότητας, χωρίς να θέλει να κορυφώσει την ιστορία του ή να λυτρώσει τους πρωταγωνιστές του. Ένα ανθρώπινο ψυχολογικό δράμα, που βάζει τα γυαλιά στην Αμερικανική πολυπλοκότητα των τελευταίων ετών, αποδεικνύοντας ότι η καλή κινηματογράφηση και οι ουσιαστικές ερμηνείες, είναι τα μόνα στοιχειώδη μέσα που αρκούν για να κερδίσουν τον οποιοδήποτε κοινό.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On