Closed Circuit

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Ένοχα κυβερνητικά μυστικά

Μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου θα ξεκινήσει μια από τις σημαντικότερες δικαστικές υποθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο επίκεντρο αυτής θα βρεθούν οι συνήγοροι του κύριου κατηγορουμένου με στοιχεία που δε φαντάζονταν.

Closed-Circuit_P1

Ο , μετά το κάπως άστοχο Deadfall του 2012, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε έναν ρόλο περισσότερο στα μέτρα του. Με τη στο πλευρό του υποδύονται ένα ζευγάρι δικηγόρων που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός φερόμενου ως τρομοκράτη, κατηγορούμενου για μια βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 120 ανθρώπους.

Η υπόθεση πολύπλοκη· και λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για την εθνική ασφάλεια τα στοιχειά εξετάζονται μεμονωμένα και με απαγόρευση στην επικοινωνία μεταξύ των δύο συνηγόρων. Τα στοιχεία που θα βρει ο Martin Rose () στην έρευνά του όχι μόνο θα βάλουν σε κίνδυνο τον πελάτη του Farroukh Erdogan (Denis Moschitto) και τη συνάδελφό του Claudia Simmons-Howe (), αλλά θα υπονομεύσουν παράλληλα και τις ικανότητες των μυστικών υπηρεσιών.

Αποφεύγοντας αμερικανικά στερεότυπα υπερβολής, το καθαρά βρετανικό εγχείρημα του σχετικά νεόφερτου επικεντρώνεται μόνο στην ουσία.

Η αγωνία μιας δίκης, αλλά κυρίως το μπλέξιμο που προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Απλά και ξεκάθαρα.

Σχεδόν δηλαδή· καθώς το μόνο μελανό σημείο που μπορεί κάποιος να εντοπίσει στο σενάριο είναι το κάπως μπλεγμένο δικαστικό σύστημα της Βρετανίας. Οι εξελίξεις όμως που ακολουθούν δείχνουν ότι όποια απορία κι αν σου έχει μείνει γύρω από αυτό δεν έχει σημασία για την πορεία της υπόθεσης. Σημασία έχει ότι στο φως έρχεται μια “αλήθεια” που πήγε πολύ λάθος και όποιοι την πλησίασαν οδηγήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην εξαφάνιση.

Closed-Circuit_P2

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, με μια πολύ καλή μεταξύ τους χημεία, υποδύεται ρόλους που μπορεί πολύ άνετα να υποστηρίξει. Δεν είναι απλοί συνάδελφοι αλλά και πρώην εραστές με έντονη ιστορία, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να βγει προς τα έξω, καθώς θα κατέρρεε η υπόθεση που έχουν αναλάβει. Μέσα σε όλο αυτό προσθέστε και το πάντα ατμοσφαιρικό σκηνικό της αγγλικής πρωτεύουσας και το πακέτο ολοκληρώνεται.

Το Closed Circuit είναι μια από τις ταινίες που δεν μπορείς, τουλάχιστον, να μη σεβαστείς. Στη σωστή διάρκεια, με το σωστό cast και location και την ακόμα πιο σωστή υπόθεση αποτελεί ένα αξιοπρεπέστατο δικαστικό θρίλερ, που ενώ δεν ανακαλύπτει τον τροχό, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που στο τέλος του θα σε αφήσουν ικανοποιημένο.

Υ.Γ.: Αν έχεις δει το Four Lions, προσπάθησε να πνίξεις τα γέλια σου στην όψη του που υποδύεται τον μυστικό πράκτορα…

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On