Enough Said

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Το τελευταίο αντίο σε έναν μεγάλο ηθοποιό

Η Eva () έχει βαρεθεί λιγάκι τη ζωή της. Η γνωριμία της με τον Albert () θα βάλει αρκετό χρώμα στη ζωή της, αλλά μέσα από κάποιους δικούς της άστοχους χειρισμούς θα κινδυνεύσει να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Enough-Said_P1

Είναι μεγάλο κρίμα αυτός ο διαχωρισμός που υπάρχει στο αμερικανικό star system μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης. Οι του κινηματογράφου άνετα διεισδύουν στον χώρο της TV, ενώ οι τηλεοπτικοί πολύ σπάνια μπορούν να πάρουν κάποιον ρόλο προβολής ή άξιο των ικανοτήτων τους στη μεγάλη οθόνη. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που ο δεν είχε την κινηματογραφική αποδοχή που άξιζε το τεράστιο ταλέντο του, καθώς η μεγάλη οθόνη το καθήλωσε σε ρόλους κυρίως υποστηρικτικούς.

Στην τελευταία του εμφάνιση υποδύεται τον Albert. Έναν διαζευγμένο, με μια μονάκριβη κόρη () που ετοιμάζεται για το κολέγιο και με μια αιωρούμενη αίσθηση βαρεμάρας από τη ζωή γενικότερα. Έχοντας τα τελευταία δύο κοινά με την Eva, μια μασέζ που θα γνωρίσει σε ένα πάρτι, και με την αμοιβαία τους έλξη να δίνει λίγο ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους, η σχέση που θα συνάψουν δείχνει να είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τους συμβεί.

Μια από τις πελάτισσες της Eva όμως, η Marianne (), χωρίς να το θέλει ή να το ξέρει, θα αρχίσει μέσω των δικών της εμπειριών να επηρεάζει πολύ αρνητικά την εικόνα του Albert στα μάτια της Eva. Κάπου εκεί, θα αρχίσει να κάνει άτσαλους χειρισμούς πάνω στη σχέση της, προκαλώντας καβγάδες και προβλήματα που δύσκολα επιλύονται.

Enough-Said_P2

Η απλότητα της ιστορίας είναι αυτή που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό υπέρ της ταινίας. Από το να συστήσει την κεντρική ηρωίδα, μέχρι τη γνωριμία της με τον Albert και τα προβλήματα που θα ακολουθήσουν μετά, ακολουθεί την ιστορία με πολύ ξεκούραστο ρυθμό και με αρκετή δόση χιούμορ στη διαδρομή. Στο ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ η προβάλλει μέσω της σκηνοθεσίας και του σεναρίου μια περισσότερο θηλυκή ματιά στο κομμάτι των όχι και τόσο νεανικών σχέσεων, αλλά με τρόπο που δε θα ξενίσει το αντρικό κοινό.

Ο Gandolfini χωρίς να έχει έναν ρόλο απαιτήσεων είναι ο ηθοποιός που μπορεί και τον εξυψώνει. Η απλότητα και η φυσικότητα που τον χαρακτηρίζει, μια άνεση που τον καθιέρωσε στους ρόλους που υποδυόταν, είναι αυτή που κάνει τον Albert τόσο αληθινό που ξεπερνά τα όρια της οθόνης. Συνοδευόμενος από μια εξαιρετική με τον αστείο της χαρακτήρα και τις γήινες ανασφάλειές της, κάνουν ένα ζευγάρι που μετατρέπει την ιστορία από απλή σε ξεχωριστή.

Το Enough Said είναι η τελευταία ταινία του λίγο πριν τον θάνατό του τη χρονιά που μας πέρασε. Το απίστευτο ταλέντο αυτού του ανθρώπου θα μπορούσε να του είχε χαρίσει την προβολή και τους ρόλους που πραγματικά του άρμοζαν. Πίσω όμως από το στενάχωρο γεγονός της απώλειάς του, το έργο είναι ένα όμορφο, συναισθηματικό αντίο σε έναν τεράστιο ηθοποιό, που πραγματικά θα μας λείψει.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On