Iron Man 3

Share Button
4.50 avg. rating (84% score) - 2 votes

Μπορούσε και καλύτερα

Μετά τα γεγονότα των Avengers ο Tony Stark προσπαθεί να συνέλθει και να ανασυγκροτηθεί. Η προσπάθεια του όμως πρέπει να περιμένει καθώς ο τρομοκράτης Mandarin ξεκινά πόλεμο με τον ίδιο τον Stark και τις Η.Π.Α, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ένας επιστήμονας ό οποίος κατά το παρελθόν είχε απορριφτεί από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο.

Iron-Man-3_P1

Για κάποιον που υπογράφει με το ψευδώνυμο Tony Stark η αναμονή για το τρίτο μέρος του Iron Man μεταφράζεται σε βασανιστικά αργή αντίστροφη μέτρηση μέχρι να βγει στις αίθουσες. Για κάποιον που λάτρεψε τον συγκεκριμένο ήρωα από τα comic, τα κινούμενα σχέδια, την πρώτη ταινία και ιδιαίτερα από την σύμπραξή του με τους Avengers οι απαιτήσεις είναι ψηλά.

Και να το γυρίσω σε πρώτο ενικό, καθώς ο άνθρωπος που περιγράφω παραπάνω είμαι εγώ. Δυστυχώς οι φόβοι μου ότι ο δεν έχει την εμπειρία και πιθανόν την ικανότητα να διαχειριστεί ένα μεγαλεπήβολο project επαληθεύθηκαν. Το Iron Man 3 έχει τα στοιχεία αυτά που δίνουν αξία στα λεφτά του εισιτηρίου αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει την υπέρβαση.

Ας ξετυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι όμως προσπαθώντας να αποφύγουμε τα spoilers.

Το τρίτο μέρος του Iron Man έχει βασιστεί στο comic «Extremis» και ουσιαστικά δίνει πιο πολύ χώρο στον ίδιο τον Tony Stark και τα «ψυχολογικά» του παρά στον Iron Man, γεγονός που τείνει να γίνει μόδα εξαιτίας του κυρίου Nolan με τα Batman του.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο της μουσικής εισαγωγής φαίνεται ότι το χιούμορ θα έχει πάλι εξέχουσα θέση στην ταινία, και πως όχι άλλωστε, μιας και ο υπερcool χαρακτήρας που ακούει στο όνομα Tony Stark και ο είναι δοκιμασμένοι σε αυτό με μεγάλη επιτυχία. Χιούμορ λοιπόν, αρκετό και καλό χωρίς να γίνεται γελοίο.

Iron-Man-3_P2

Αυτή την φορά ο Iron Man τίθεται αντιμέτωπος με τον Mandarin, τον πιο γνωστό εχθρό του (που έκανε κάτι σαν cameo στην πρώτη ταινία). Χωρίς να μπορώ να αποκαλύψω και πολλά, η προώθηση της ταινίας αποδείχθηκε εκπληκτική μιας και έπαιξε ρόλο στις σεναριακές ανατροπές. (κρατιέμαι αλλά δεν θα το πω).

Σε αυτή την συνέχεια είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στην οθόνη τόσες πολλές εκδοχές της «πανοπλίας» του ήρωα και μερικές τεχνολογίες που δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Αυτό που όμως για κάποιο λόγο με ενθουσίασε είναι ότι η ταινία πάει να πατήσει στον υπέρμετρο πατριωτισμό αλλά τελευταία στιγμή ξεφεύγει και πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτά που με «χάλασαν» πάντως είναι τα εξής:

  • Για κάποιο ρόλο η ταινία νόμιζα ότι έχει γυριστεί στα 90’s με χρήση σημερινής τεχνολογίας.
  • Απουσίαζαν παντελώς οι AC/DC (???).
  • Το καστ είναι εκπληκτικό αλλά χάνεται λίγο στον –όχι και τόσο καλό- ρυθμό και την σκηνοθεσία.
  • Ήθελα τον Stark πιο πολύ μέσα στην σιδερένια στολή.
  • Το 3D δεν έδωσε απολύτως τίποτα.

Όπως και να έχει μιλάμε για μία ταινία Iron Man. Μιλάμε για μία ταινία Iron Man που τον Downey Jr. πλαισιώνουν οι και . Μιλάμε για μία ταινία που έχει Tony Stark… και ο Tony Stark είναι ο Iron Man.

Share Button
4.50 avg. rating (84% score) - 2 votes
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On