Pacific Rim

Share Button
1.00 avg. rating (47% score) - 1 vote

Εξωγήινοι. Ρομπότ, Ξύλο, …καλό

Βρισκόμαστε στο μέλλον όπου κάτι υπερμεγέθη εξωγήινα τέρατα εισβάλουν από τον ωκεανό και έχουν ως μοναδικό σκοπό τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Εμείς –και εννοώ οι γήινοι- έχουμε μερικά πρότυπα αμυντικά όπλα που αν έπρεπε να τα περιγράψουμε με μία φράση αυτή θα ήταν η εξής: «Τεράστια, γαμηστερά ρομπότ, που ρίχνουν ξύλο». Αυτό.

Pacific-Rim_P1

Ο γνωστός και λατρεμένος αναλαμβάνει ένα project αρκετά ριψοκίνδυνο, διότι είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες ανάμεσα στο να φτιάξεις κάτι πραγματικά ατμοσφαιρικό και φουτουριστικό και στο να γελοιοποιηθείς πλήρως. Παρότι σε κάποια σημεία θα έπαιρνες όρκο ότι πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Michael Bay, παρότι κάποια – αρκετά θα έλεγα- σεναριακά κλισέ σε ξενίζουν, παρότι ο είναι παντελώς ατάλαντος, το τελικό αποτέλεσμα σε εκπλήσσει ευχάριστα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι θα περίμενες.

Γιατί ναι, τελικά ο κύριος del Toro είναι σπουδαίος «μάστορας». Χειρίζεται άψογα και κυρίως ισορροπημένα τα –πραγματικά εκπληκτικά- εφέ, την δράση και την πλοκή. Ακόμα και οι κλισέ «αμερικανιές» περνώντας από το φίλτρο του φαντάζουν διαφορετικές. Κάπου εκεί ανάμεσα στο cast, σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δεις και αυτόν τον τύπο από το «The Wire» που ακούει στο όνομα . Αυτός λοιπόν –αντικειμενική, προσωπική άποψη- αναμένεται να γίνει το next big thing του Hollywood και όχι μόνο. Έχει τρομερό ταλέντο και εξαιρετικά ερμηνευτικά μέσα που δίνουν και στην συγκεκριμένη ταινία έναν ακόμα πόντο.

Pacific-Rim_P2

Οι μάχες ανάμεσα σε εξωγήινους και ρομπότ μπορεί να είναι μπόλικες αλλά παραδόξως δεν κουράζουν καθόλου. Έχεις πραγματική αγωνία για την έκβαση τους ακόμα και αν ξέρεις το αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια οφείλεται εν πολλοίς και στην ατμόσφαιρα η οποία δεν δομείται σιγά σιγά αλλά είναι ήδη χτισμένη από την αρχή. Αυτό που πιθανότατα θα σε ξενερώσει λίγο είναι οι χαρακτήρες τους οποίους σίγουρα κάπου έχεις συναντήσει στο παρελθόν, όχι τους ίδιους βέβαια αλλά παρόμοιους, και περισσότερες από μία φορές.

Σεναριακά αν έχεις δει το Judgment Day και τις λοιπές ταινίες, δεν θα σου πέσει και το σαγόνι αλλά σε τελική ανάλυση αυτό που μετράει είναι να περάσεις καλά και αυτό γίνεται με το παραπάνω. Οπότε δείτε την ταινία, είναι από αυτές που ίσως γίνουν σημείο αναφοράς. Άσε που μέσα σε όλα εμφανίζεται για ένα μικρό ρολάκι και ο Ron Perlman…

Μικρό spoiler: οι εμψυχωτικοί λόγοι πριν την μεγάλη μάχη δεν χρειάζονται ντε και καλά μπόλικο μπλα μπλά αμπαλαρισμένο με ηρωισμό. Καμιά φορά αρκεί μία απλή φράση. “Τoday we are canceling the apocalypse”

Share Button
1.00 avg. rating (47% score) - 1 vote
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On