Rapture-Palooza

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Oh Lord…!

Η αποκάλυψη του Ιωάννη τελικά δεν ήταν και τόσο παραμύθι… Τη στιγμή που όλος ο κόσμος έχει έρθει άνω κάτω με τον ερχομό του Αντίχριστου (), δυο ερωτευμένοι έφηβοι φτάνουν στα όριά τους: θα καταστρώσουν ένα πανούργο σχέδιο να αποπλανήσουν και μετέπειτα δολοφονήσουν τον ίδιο τον διάβολο.

Rapture-Palooza_P1

Κανείς δεν θα περίμενε ότι μια ταινία με θέμα την ολική, θρησκευτικής προέλευσης, καταστροφή του κόσμου θα είχε τέτοιες ψυχαγωγικές προεκτάσεις. Μην βιαστείτε να γελάσετε, τα πράγματα είναι άκρως σοβαρά και Αποκάλυψη είναι αρκετά αγχωτική υπόθεση.

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος διένυε την απλούστατη καθημερινότητά του, η Lindsey () και ο Ben () αντιλαμβάνονται σχετικά απότομα και άκομψα πως οι άγιες γραφές είχαν δίκιο. Όλοι όσοι παρέμειναν πιστοί κι ενάρετοι, εξανεμιστήκαν με κατεύθυνση τον Παράδεισο (με εξαίρεση την μητέρα της Lindsey η οποία δημιούργησε επεισόδιο στην ουρά για τις πύλες των Ουρανών, και ο Θεός αποφάσισε να την επιστρέψει στη γη), ενώ οι υπόλοιποι αμαρτωλοί έμειναν πίσω για να υποστούν τις ανυπόφορες συνέπειες. Ποιες είναι αυτές; Πολλές και διάφορες, όπως για παράδειγμα οι ορδές από δαιμονικές κατσαρίδες που φωνάζουν στους αμαρτωλούς “Υπέφερε! Υπέφερε!”, ή επίσης τα κοράκια που όπου σταθείς κι όπου βρεθείς σε στολίζουν με μπινελίκια…

Δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από μια ταινία με τον στο εξώφυλλο παριστάνοντας τον σκοτεινό άρχοντα του σκότους, και ναι πολύ σωστά καταλάβατε, το σενάριο γράφτηκε μετά από έσχατη κατανάλωση ποτών και ναρκωτικών. Στην ιερή παράδοση που ξεκινήσαν πρόσφατα ταινίες όπως το John Dies at the End και το Movie 43, το Rapture-Palooza με το που πατάς σχεδόν play σου φωνάζει “μην σκεφτείς να με πάρεις στα σοβαρά”… Και η συνέχεια σίγουρα δεν σου αφήνει άλλη επιλογή.

Rapture-Palooza_P2

Όλο το cast προβάλει περίτρανα το πόσο χαβαλέ κάνουν παίζοντας σε αυτή την ταινία, και ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η παραμικρή ευφυΐα στο χιούμορ που παρουσιάζει, είναι και το μόνο, αλλά σημαντικό, στοιχείο που θα σας κάνει να γελάσετε.

Αν θυμάστε τον Robinson από το The Office ή το Zack and Miri Make a Porno, ξέρετε για πόσο βλαμμένο παλικάρι μιλάμε, αλλά παρ’ όλα αυτά, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι αυτοί που πιθανότατα κλέβουν την παράσταση, μαζί με το άκρως ανώριμο σενάριο, που μέχρι την εμφάνιση του ίδιου του Θεού προς το τέλος της ταινίας, θα έχετε ανακαλέσει πολλές φορές το όνομά του.

Το Rapture-Palooza είναι από τα έργα που θα εκτιμήσει απόλυτα ο κολλητός σου και καθόλου η κοπέλα σου. Το είπα στην αρχή και το ξαναλέω, ότι σε γενικές γραμμές είναι άθλιο και γι’ αυτό δεν πάει το χέρι μου να βάλω πάνω από 2 αστέρια. Άθλιο όμως και άξεστο σε τέτοιο βαθμό, που λειτουργεί υπέρ του. Φώναξε παρέα, βγάλε μπουκάλια και καλή προβολή!

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On