Runner Runner

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Και δεν φταίει ο Affleck…

Ο Richie Furst () χάνει όλα του τα λεφτά σε ένα παιχνίδι on-line Poker. Διαπιστώνοντας ότι η ήττα του αυτή έχει προκληθεί από κάποια απάτη του site, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα, για να ζητήσει τα λεφτά του πίσω από τον ίδιο τον ιδρυτή, Ivan Block ().

Runner-Runner_P1

Μετά τον πρόσφατο χαμό που έφερε η είδηση ότι ο είναι ο νέος Batman, νιώθεις κάπως αμήχανα όταν ξεκινάς να μιλάς γι’ αυτόν. Προσωπικά ποτέ δεν τον θεωρούσα όσο κακό προσπαθούν οι πρόσφατες εξελίξεις να τον παρουσιάσουν, και σίγουρα μπορώ να θυμηθώ κάποιες ταινίες του που πραγματικά μου άρεσαν. Βέβαια το Runner Runner στην προκειμένη περίπτωση δεν βοηθάει και πολύ την κατάσταση, αλλά πριν τον Affleck, μεσολαβούν άλλες επιπλοκές.

Η ιστορία ξεκινάει στο πανεπιστήμιο του Princeston, όπου ο σπουδαστής Richie Furst παλεύει με νύχια, δόντια και λίγη προώθηση ψηφιακού τζόγου, να εξασφαλίσει τα δίδακτρά του. Όταν ο πρύτανης () του απαγορεύσει να προωθεί τυχερά παιχνίδια στους χώρους της σχολής, εκείνος θα καταφύγει σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια, ποντάροντας όλα του τα λεφτά σε μια παρτίδα on-line Poker παιχνιδιού. Αφού φυσικά χάσει, θα διαπιστώσει μια περίεργη συμπεριφορά στον τρόπο παιξίματος του αντίπαλου του, και δεν θα αργήσει να διαπιστώσει ότι έχει πέσει θύμα κλεψίματος.

Δίχως να έχει πλέον κάτι να χάσει, θα ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα, για να αντιμετωπίσει τον ιδρυτή του site Ivan Block, και να ζητήσει τα λεφτά του πίσω. Ο ίδιος ο Block, εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που ο νεαρός φοιτητής βρήκε το “σφάλμα” στον κώδικα που κατά λάθος τον ξάφρισε, δέχεται να του επιστρέψει τα χρήματά του, και παράλληλα του κάνει μια πρόταση συνεργασίας, που δεν μπορεί να αρνηθεί. Καθώς ο καιρός περνά, ο Richie θα διαπιστώσει ότι οι δραστηριότητες του νέου του εργοδότη, όχι απλά έχουν παράνομες προεκτάσεις αλλά βάζουν σε κίνδυνο και τους στενούς του συνεργάτες.

Runner-Runner_P2

Και λες τώρα, “θριλεράκι, με πιασάρικο σενάριο”, και όχι άδικα. Βέβαια το μέτριο ως έννοια είναι ένα όριο που κάποιες ταινίες απλά δεν μπορούν να προσπεράσουν, και η συγκεκριμένη είναι μια από αυτές. Ως ταινία ξεκινά με δυο πολύ βασικά μειονεκτήματα: το ένα είναι ο , και το δεύτερο είναι ο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι αν υποθέσουμε ότι σε ένα In Time υπήρχαν στοιχεία που τον κάλυπταν, το Runner Runner τον αφήνει εντελώς εκτεθειμένο, στις περιορισμένες δυνατότητές του.

Το σενάριο δεν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει, αδυνατώντας να πείσει για το οτιδήποτε. Αρχίζεις να ξινίζεις από την αρχή σχεδόν, όταν βλέπεις τον κεντρικό ήρωα, μέσα από μια απίστευτη επιπολαιότητα, να χάνει όλα του τα λεφτά.

Και η υποτιθέμενη ευφυΐα με την οποία ανακαλύπτει την απάτη στην πορεία δεν αρκεί για να σου αλλάξει γνώμη.  Η συνέχεια και όλο το πλάνο που ξεδιπλώνει εξακολουθεί να σε κάνει να μην το πιάνεις από πουθενά. Ο δεν έχει λόγους, κίνητρα και αιτίες για να φανεί ως ο “κακός” που πρέπει να είναι, ενώ οι βοηθητικοί χαρακτήρες όπως η στον ρόλο της προσωπικής του βοηθού ή του ως πράκτορα του FBI που τον έχει βάλει στο στόχαστρο, αγγίζουν τα όρια του κομπάρσου.

Αν και το τέλος είναι κάπως πιο συμπαθητικό από άποψη πλοκής, το μεγαλύτερο μέρος του έργου δείχνει απλά κακογραμμένο. Μια φυσιολογική ισορροπία θα επέβαλε ένα μακράν πιο λογικό ή ενδιαφέρον story για να μπορέσει να λειτουργήσει ένας δύσμοιρος Timberlake, κάτι που δυστυχώς για το σύνολο, δεν υπάρχει. Και μην βιαστείς να δώσεις τροφή στα όσα λέγονται για τον Affleck, γιατί με τέτοιο σενάριο ας είμαστε δίκαιοι δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα. Αν θέλεις να δεις κάτι άλλο πέρα από το Dancing With The Stars, ΟΚ, go for it…

Αν πάλι όχι…

Όχι.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On