Skytten

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Kοντά, αλλά μακριά

Λίγους μήνες μετά την εκλογή της, η καινούρια πλέον κυβέρνηση της Δανίας, αθετεί την σοβαρή περιβαντολογική υπόσχεση που είχε δώσει στον λαό. Τη στιγμή που ο δημοσιογραφικός κόσμος προσπαθεί να την στριμώξει, στο παιχνίδι θα μπει κι ένας ακτιβιστής sniper που οι μετέπειτα πράξεις του, θα στρέψουν αλλού το βλέμμα της κοινής γνώμης.

Skytten_P1

Μάλλον οι Δανοί φίλοι μας δεν θα είχαν υπολογίσει πόσο αστεία φαίνεται στο Ελληνικό κοινό, μια υπόθεση που στηρίζεται σε μια αθετημένη προεκλογική υπόσχεση, αλλά μην ξεχνάμε, ότι για την βορειοευρωπαϊκή κουλτούρα, είναι μια τέλεια αφορμή για ένα πολιτικό θρίλερ.

Μέσα σε μια εβδομάδα η κυβέρνηση της Δανίας ξέχασε όλα όσα είχε πει στους ψηφοφόρους λίγους μήνες πριν. Το σχέδιο της πράσινης ανάπτυξης πάει στον κάδο, τη στιγμή που το Αμερικανικό κυβερνητικό χέρι σφραγίζει μια συμφωνία που εξοργίζει την κοινή γνώμη. Η Mia Moesgaard (), μάχιμη δημοσιογράφος, θα προσπαθήσει να βάλει στελέχη των υπουργείων οικονομικών και περιβάλλοντος σε πολύ άβολη θέση, δίνοντας όμως παράλληλα, άθελά της ιδέα σε έναν αγανακτισμένο ακτιβιστή, να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Προκαλώντας τον φόβο δρώντας ως ελεύθερος σκοπευτής, σε υπουργούς και σε κύκλους αυτών, θα σφίξει περισσότερο την θηλιά γύρω από την κυβέρνηση. Με τον πρώτο νεκρό όμως, για τον οποίο θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος, βάζει πέρα από τις απόψεις του, την ίδιο τη δημοσιογράφο σε νομικό κίνδυνο.

Skytten_P2

Η ιδέα της υπόθεσης σε γενικές γραμμές απλή. Η πορεία της όμως σε σημεία, έμοιαζε να περιπλέκει τις καταστάσεις που διαδραματίζονταν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, ενώ στην προσπάθειά του σεναριογράφου να εμβαθύνει τους χαρακτήρες, πρόσθεσε στοιχεία που δεν είχαν ιδιαίτερη ουσία, όπως για παράδειγμα την προσπάθεια υιοθεσίας την κεντρικής ηρωίδας. Ενώ σκηνοθετικά η , έκανε μια αρκετά ικανοποιητική προσπάθεια, σε μια πολύ αξιόλογη αστική ατμόσφαιρα, ισορροπημένη ανάμεσα στο πολιτικό κομμάτι και αυτό της συνωμοσίας, η ίδια η ιστορία, απλά κατάφερε να τραβήξει κάτι που μάλλον έφτανε για την πρώτη ώρα.

Βέβαια στο κομμάτι της ώρας τουλάχιστον σέβεται τον χρόνο σας με μόλις 90 λεπτά διάρκειας. Δεν θα χάσετε σε καμία περίπτωση την ώρα σας, αν αποφασίσετε να το δείτε, παρ’ όλα αυτά δεν θα πάψετε να σκέφτεστε ότι τη στιγμή που το πολιτικό προσκήνιο των τελευταίων ετών, έχει δυνατότητα να προσφέρει αστείρευτη έμπνευση, ένα έργο σαν το Skytten θα μπορούσε να ήταν πολλές φορές καλύτερο.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On