Snitch

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

O “Rock” το παίζει ηθοποιός

Ο John Matthews () συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να βοηθήσει το παιδί του του που έχει καταδικαστεί άδικα για εμπόριο ναρκωτικών. Με την βοήθεια κάποιου από τους εργαζόμενούς στην μεταφορική εταιρία που έχει ιδρύσει, μπαίνει στο κύκλωμα των καρτέλ, με σκοπό να ξεσκεπάσει τα μέλη και να οδηγήσει τον γιο του στην ελευθερία.

Snitch_P1

Ο – γνωστός και ως «The Rock» – προσπαθεί σε αυτήν την ταινία να αποτινάξει εντελώς την ρετσινιά του πρώην wrestler που το γύρισε στην υποκριτική. Κάποιος του είπε λοιπόν (ή το σκέφτηκε μόνος του) πως για να το πετύχει αυτό πρέπει να «φορέσει» τα μελαγχολικά μάτια του κουταβιού που αποχωρίστηκε την μητέρα του και γυρνάει στην πόλη ψάχνοντας για λίγη στοργή. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το βλέμμα που σε κάνει να νομίζεις ότι ο τύπος με τα φουσκωμένα μπράτσα είναι έτοιμος να κουλουριαστεί στο πάτωμα, αφήνοντας να του ξεφύγουν ποτάμια δακρύων. Επίσης, είναι άκρως γελοίο να βλέπεις τον «The Rock» να προσπαθεί να βγάλει «συναίσθημα» υπό τους ήχους δραματικής μουσικής.

Όπως και να έχει αυτή την φορά εμφανίζεται βελτιωμένος ως προς την υποκριτική του ικανότητα, στο ρόλο του πατέρα που φτάνει στα άκρα για το παιδί του. Βελτιωμένος, αλλά οριακά αποδεκτός. και πλαισιώνουν επαρκώς τον πρωταγωνιστή, αλλά οι χαρακτήρες τους έχουν φανερή έλλειψη βάθους, γεγονός που κάνει τους ρόλους τους να φαίνονται λίγο παράταιροι.

Το Καρφί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και απλά «βλέπεται» αν είσαι σε κατάλληλο mood.  Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία πρόχειρη, αδιάφορα σκηνοθετημένη εκδοχή του πρώτου κύκλου του The Wire.

Λίγο car-chase, καμπόσο μαζεμένο πιστολίδι, ναρκωτικά στο φόντο, βάλε και μια φυλακή να υπάρχει. Πρόσθεσε ένα τίμιο οικογενειάρχη μαζί με έναν πρώην αλητάμπουρα – και νυν μετανοημένο – συνεργάτη και φτιάχνεις το μείγμα της ταινίας. Συστατικά που από μόνα τους φαντάζουν ιδανικά για μία περιπέτεια ώστε να περάσει χαλαρά ένα δίωρο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο… σεφ (λέγε με σκηνοθέτη) δεν καταφέρνει να τα αναδείξει.

Snitch_P2

Για εσένα που είσαι ρομαντικός λάτρης του Βράχου ή του Con-Air, το Snitch σου κάνει αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις ή αν είδες πρόσφατα τα Taken με τον Liam Neeson. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αξίζει να δαπανήσεις χρόνο και χρήμα στον κινηματογράφο.

Υ.Γ. Παρά τα όσα έσουρα στον τύπο που μοιάζει με καλογυμνασμένη ντουλάπα, παραδέχομαι ότι αντιμετωπίζει τα project που συμμετέχει πολύ τίμια και με σοβαρότητα. Το αν τον επιλέγουν για λάθος ρόλους δεν φταίει φυσικά ο ίδιος. Αυτό για να μην έχουμε παρεξηγήσεις με τον κύριο . Δεν με παίρνει να νευριάσει κιόλας…

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On