Δείξε μου τους Cine-Φίλους σου…

Ζούμε σε μια εποχή πλέον που το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Λες να δεις μια ταινία, μπαίνεις στο IMDB βλέπεις τι καινούργιο κυκλοφορεί, βλέπεις τα τρέιλερ στο you tube, διαβάζεις που έχει προβολές στο athinorama κ.τ.λ. Παρόλα αυτά ποιος μπορεί να διαφωνήσει πως ο πιο συνήθης ακόμα τρόπος για να ενημερωθείς για μία ταινία είναι να το συζητήσεις με γνωστούς και φίλους.

Θεωρούμε υποχρέωση μας λοιπόν να σας ενημερώσουμε για διάφορα είδη ανθρώπων και πόσο μετράει η γνώμη τους για τις ταινίες:

1ο είδος: Αυτός που έχει γράψει relationship status στο facebook

Α) Relationship Status – married: Δυστυχώς είναι στην κατηγορία του άντρα που πλέον δεν έχει καμία αξιοπιστία για τις ταινίες που βλέπει. Έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από τα τούρκικα σίριαλ που παίζουν όλη την μέρα στο σπίτι του. Όταν δεν βλέπει αναγκαστικά τα σίριαλ απλά βλέπει αγκαλιά με την γυναίκα του το «Gray’s Anatomy» ή το « Έχεις πακέτο». Έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δει με την γυναίκα του καμιά ταινία του γούστου του, αλλά μετά το συνεχές κράξιμο που έχει φάει αφήνει και την επιλογή της ταινίας στο έτερον ήμισυ. Αν τον ρωτήσετε, και δεν πεταχτεί η γυναίκα του να απαντήσει, οι μόνες ταινίες που θα θυμάται θα είναι «Το ημερολόγιο της Bridget Jones» το «The Notebook» το «Eat Pray Love» το «Sex and the City Ι και ΙΙ» και το «Ανθισμένες μανόλιες». Μιλάμε για απόλυτη πλύση εγκεφάλου.

B) Relationship Status – In A Relationship: Αυτός ο άνθρωπος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον παντρεμένο. Αυτό που ίσως τον σώζει είναι ότι έχει ακόμα λίγο προσωπικό χρόνο. Αν δεν σπαταλά τον ελεύθερο του χρόνο βλέποντας ταινίες ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, αναλογιζόμενος που έχει μπλέξει, τότε μπορεί να δει και καμιά ταινιούλα της προκοπής. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση οι ταινίες συνήθως είναι δύο κατηγοριών. Είτε κωμωδίες του στυλ «Wedding Crashers» είτε ταινίες απλής ωμής βίας όπως το «Shoot ‘Em Up». Σε αντίθεση με τον παντρεμένο ο συγκεκριμένος έχει ακόμα τις φιγούρες από τους αγαπημένους του ήρωες σε κάποια περίοπτη θέση στο σπίτι του και όχι σε κούτα στο υπόγειο. Οπότε ίσως να σας πει και καμία καλή ταινιούλα να δείτε.

C) Relationship Status – Single (ή N/A): Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο ελεύθερος χρόνος άπλετος. Όταν δεν είναι έξω να πίνει και να σκέφτεται τις πρώην του, είναι σπίτι και βλέπει ό,τι ταινία έχει γυριστεί από τον βουβό κινηματογράφο και μετά. Το Hollywood δεν είναι αρκετό να καλύψει τις ανάγκες του πια. Έχει δει από ανεξάρτητες παραγωγές, ευρωπαϊκό κινηματογράφο μέχρι και ιρακινό πειραματικό! Αυτός είναι ο άνθρωπος σας. Ξέρει να σας πει ταινία για όλα τα είδη. Το μόνο πρόβλημα… πως συνήθως τον ρωτούν άνθρωποι του 1ου και 2ου είδους οπότε χαραμίζονται οι γνώσεις του.

2ο είδος: Η Γυναίκα

Αν θέλεις να πλουτίσεις ασχολήσου με κάτι που αρέσει στις γυναίκες, λέει η θεωρεία. Τρανό παράδειγμα η μέχρι πριν 2 χρόνια κορυφή του box office (τον Τιιτανικό εννοούσαμε, για όσους άνοιξαν νέο tab στο IMDB). Η γνώμη της γυναίκας αφορά ταινίες που στο 90% του σεναρίου τους κάποιος αγαπά, κάποιος κλαίει, κάποιος φιλάει, κάποια αγαπά, κάποιος είναι ωραίος, κάποια φοράει ακριβά ρούχα, κάποιος αγαπά, κάποιος έχει ακουστεί έντονα στα γυρίσματα της ταινίας, κάποιοι αγαπούν, κάποιοι χορεύουν και τραγουδούν, κάποιος πληρώνει πολύ ακριβά τα μάτια που αγαπά, και πάει λέγοντας. Όταν δε σε άλλη κατηγορία ταινιών κάποιος ας πούμε πολεμάει ή πετάει, τότε ξεκινάει το πανηγύρι…

“Στο δεύτερο ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’, λίγο πριν από εκείνη τη μάχη με πήρε ο ύπνος”
“Ωραίος ο Mel Gibson, δε λέω, αλλά ήταν ανάγκη να έχει τόσο αίμα πάνω του στο Braveheart”
“Έλα, σινεμά είμαι έχω έρθει να δω το μωρό τον Depp στο Sweeny Todd… Ναι ναι musical λέει είναι”
“Δηλαδή όποιος είναι στο Matrix πρέπει να πετάει; Τι παραμύθια μωρέ…”

Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως η γυναίκα σινεφίλ ή οποία βέβαια το παρακάνει ενίοτε, και φυσικά εξακολουθεί να μην ασχολείται με την κατηγορία sci-fi. Τέλος η καλύτερη εξαίρεση είναι η γυναίκα single η οποία αν την ρωτήσεις βλέπει ότι και εσύ, ακούει ό,τι και εσύ, και γενικά κάνει ό,τι και εσύ μέχρι να σε κάνει όπως ο άντρας στο παραπάνω 1Α / 1Β είδος.

3ο είδος: Ο Ούννος

Στη λέξη «Ούννος» μπορείτε να βάλετε εναλλακτικά την λέξη «Οστρογότθος», ή «Σιού» ή καγκουρό, ή ό,τι άλλο σας βολεύει. Είναι ο άνθρωπος του οποίου ο εγκέφαλος σταματά σε μια νίκελ ζάντα, σε κάποιο βινύλιο στην πόρτα του αυτοκινήτου του που γράφει ανάμεσα σε φλόγες «Μην το κάνεις», σε κάποιο διαρκείας Β’ Εθνικής και σε πολλά πανέρια σε κέντρα διασκέδασης. Αν δυσκολεύεστε να διακρίνετε τα άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, ξεχωρίζουν εύκολα κάνοντας τους μια απλή ερώτηση τύπου «πόσο κάνει δυο και δυο», όπου συνήθως παίζει μια μικρή καθυστέρηση μισού λεπτού στην απάντηση, η οποία μάλλον θα είναι και λάθος, ή αν είναι σωστή θα έχει προηγηθεί μέτρημα των ελαστικών κάποιου κοντινού αυτοκινήτου. Αγαπημένες ταινίες της κατηγορίας “Δε Φαστ Εντ Δε Φιούριους”, “Του Φαστ, Του Φιούριους”, “Ρεάλ: Δε Μούβι” και “Μπεντ Ιτ Λάικ Μπέκαμ”, μέχρι το σημείο που έσβησαν τα φώτα στην αίθουσα και διαπίστωσαν απογοητευμένοι ότι στο έργο παίζουν γυναίκες…
Θα δυσκολευτείτε να το πιστέψετε, αλλά ο παρακάτω διάλογος με Ούννο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ:

– Το γάμησε το video game με τη μαλακία που γύρισε ο Burton (αναφερόμενος στο τελευταίο Alice In Wonderland)
– Η ταινία του Burton δεν βασίζεται στο “American McGee’s Alice”, αλλά στην “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” του Λούις Κάρολ
– Α, sorry… Αυτό δεν το έχω παίξει… Λέει τίποτα;

4ο είδος: Το αιώνιο θύμα

Σίγουρα όλοι έχετε κάποιον φίλο που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ο άνθρωπος κλάμα, το παιδί που λέει πάντα ναι ΑΝ είσαι γυναίκα! Ο άνθρωπος που αναρωτιέται « γιατί με χώρισε? Αφού της έκανα πρόταση γάμου την πρώτη βδομάδα!?». Το συγκεκριμένο είδος έχει δει τον “Τιτανικό” 5 φορές, τo “Great expectations” 10 φορές και το “500 Days of Summer” 15 φορές. Σίγουρα δεν μπορείτε να λάβετε σοβαρά την γνώμη του στις ταινίες και προσωπική εκτίμηση δεν πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά την γνώμη του ποτέ!!! Άλλωστε και ο ίδιος κάποια στιγμή στα 50 του όταν θα δει την αντανάκλαση του εαυτού του στον νεροχύτη με το φακιόλι και την ποδιά να πλένει τα πιάτα, ενώ η γυναίκα του θα παίζει μπιρίμπα με τις φιλενάδες της στο σαλόνι, ίσως… συνειδητοποιήσει τα λάθη του έστω και αργά.

5ο είδος: Ο barbarella

Για όσους δεν γνωρίζετε η Barbarella ήταν η πιο γνωστή Disco της Αθήνας την δεκαετία του 80 στην Αθήνα. Το είδος αυτό ανθρώπου σταμάτησε την καλλιτεχνική του μόρφωση στην χρυσή δεκαετία της βιντεοκασσέτας. Έχει κάπου στο σπίτι του κάδρο με φωτογραφία του ημίθεου Στάθη Ψάλτη. Αγαπημένες ταινίες, όλα τα “Ρόδα τσάντα και κοπάνα” , “Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν” , “Έλα να γυμνωθούμε Darlin”, “The Κόπανοι”. Η μεγαλύτερη στιγμή στην ζωή του ήταν όταν ο Γαρδέλης εμφανίστηκε στο “Dancing with the Stars”. Οι γυναίκες πρότυπα για αυτόν είναι ακόμα η Βίνα Ασίκη και η Σοφία Αλιμπέρτη. Συνήθως αναγνωρίζεται στον δρόμο από το ανοιχτό πουκάμισο μέχρι τον αφαλό, από την καμπάνα τζιν και από το αμάξι του ακούγονται τα «Με λένε Αλέξη σε λένε Σοφία» και το «Αντε σπάσε ρε Μαλάκα».
Βέβαια για να είμαστε και λίγο ειλικρινείς όλοι έχουμε δει τις συγκεκριμένες ταινίες, έχουμε γελάσει πολύ και χρησιμοποιούμε ακόμα τις ατάκες τους. Υπήρξε μια ωραία cult δεκαετία, αλλά η ζωή συνεχίζεται κάποια στιγμή πρέπει να το πάρετε απόφαση!

Ας μη γελιόμαστε. Πέρα από τη διάθεσή μας να αστειευτούμε ή να πειράξουμε συγκεκριμένους ανθρώπους και κατηγορίες, όλοι έχουμε “φάει παπούτσι” από την γνώμη κάποιου φίλου και όλοι κάποια στιγμή έχουμε κρεμάσει κάποιον άλλον αντίστοιχα. Είναι τόσα πολλά τα γούστα και οι απόψεις που συνήθως υπάρχουν ένας το πολύ τρεις άνθρωποι των οποίων η γνώμη θα είναι σχεδόν πάντα ίδια με την δική σας, για να την θεωρήσετε κι εσείς με τη σειρά σας βάσιμη.

Μέχρι τότε… να ακούτε εμάς… Cheers!

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
WhatISaw Team

Author: WhatISaw Team

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι απόρροια συλλογικής εργασίας των μελών της συντακτικής ομάδας… Ενωμένοι ποτέ νικημένοι ή ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Εσείς αποφασίζετε.

Share This Post On