The Lego Movie

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Δεν άξιζε και τόσο ντόρο

O Emmet (Chris Pratt), ένα τυπικός χαρακτήρας Lego, ανακαλύπτει πως αποτελεί μέρος μιας προφητείας και είναι ο «Εκλεκτός». Αποστολή του πλέον αποτελεί η σωτηρία του Lego-σύμπαντος από τον κακό Lord Business ().

The-LEGO-Movie_P1

Γεγονός είναι ότι πριν καλά καλά βγει στις αίθουσες το Lego Movie, ένα τσουνάμι διθυράμβων ακολουθούσε την ταινία. Για μένα οι τετραγωνισμένοι χαρακτήρες και τα τουβλάκια της εταιρίας ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο παιχνίδι της παιδικής μου ηλικίας, αλλά μια ταινία με δαύτα δεν μου έκανε καθόλου αίσθηση.

Λίγο η βαρεμάρα της στιγμής, κάτι η καλή βαθμολογία στο IMDB και σίγουρα οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους με έκαναν να δω το Lego Movie και να διαπιστώσω από πρώτο χέρι, αν όλος αυτός ο ντόρος είχε τελικά νόημα ή αν απλώς ήταν μια ακόμα εξαιρετική δουλειά από πλευράς promotion.

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν έχω συγκεκριμένη απάντηση.

Αν ήμουν μεταξύ των ηλικιών 8 και 12 πιθανότατα να μου άρεσε αφάνταστα, αν και δεν θα έπιανα το «ενήλικο» χιούμορ που είναι άπλετο στην ταινία. Τώρα, λίγο πριν τα 30… οκ στα 30… καλά στα 31, το Lego Movie δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνονθύλευμα από animated τουβλάκια με αρκετές καλές ατάκες να ακούγονται πού και πού. Ως highlight θα έβαζα το «μάθημα ζωής» που παίρνει ο –ενήλικος πάντα– θεατής στο τελευταίο μέρος της ταινίας, το οποίο σίγουρα θα τον γεμίσει ενοχές ή τύψεις, αλλά αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα στην τελική.

Τι κρατάμε από το Lego Movie;

Τον ανυπέρβλητο που με όποιο ρόλο και να καταπιαστεί θα αγγίξει το τέλειο.

Τον και τη φωνή του. Όπως λένε και στην πιάτσα αστειευόμενοι: αν ο Θεός έχει φωνή, μάλλον ακούγεται σαν τον Freeman.

Το πολύ εύστοχο χιούμορ, που όμως ο υποτιτλισμός της ταινίας δεν σε αφήνει να το πιάσεις στον απόλυτο βαθμό.

Τη διασκεδαστική σύμπραξη διάσημων και πασίγνωστων χαρακτήρων, που προσφέρουν διακριτικά χωρίς να χάνονται στον χαμό και φυσικά χωρίς να κλέβουν την παράσταση από τον κεντρικό ήρωα.

The-LEGO-Movie_P2

Τι δεν κρατάμε από το Lego Movie;

Το animation. Σαν ιδέα είναι πολύ εύστοχη, αλλά στην πράξη η τετραγωνοποίηση των πάντων και η έλλειψη πλαστικότητας στην κίνηση κουράζουν.

Τη σκηνοθεσία που σε συνάρτηση με το animation και τους ταχύτατους -ανά σημεία -διαλόγους σε μπερδεύουν και χάνεις την ουσία της στιγμής.

Τη διαφήμιση στη Lego με πλάγιους τρόπους. Ναι, ok, προφανές είναι αυτό για μια ταινία με τίτλο το όνομα της εταιρίας, αλλά μπορούσε να αποφευχθεί.

Στο δια ταύτα, το Lego Movie προσφέρει 100 λεπτά καθαρής παιδικής περιπέτειας, τυλιγμένης με επίκαιρο και εύστοχο χιούμορ για μεγάλους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά σίγουρα δεν άξιζε όλο αυτόν τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω του.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On