This Is The End

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Το (εγκεφαλικό) πυρ το εξώτερον

Ο φιλοξενεί για λίγες μέρες τον φίλο του στο Los Angeles. Το ίδιο βράδυ της άφιξής του, και παρά τη θέληση του δεύτερου, θα πάνε στο πάρτυ που διοργανώνει ο , κατά τη διάρκεια του οποίου, θα ξεκινήσει… το τέλος του κόσμου, που θα τους βρει πέρα για πέρα απροετοίμαστους.

This-Is-The-End_P1

Για να μπορέσετε να δείτε με αντικειμενικό μάτι το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει αρχικά να χαμηλώσετε τις άμυνες σας. Αν τα ονόματα των Rogen, McBride, Hill και Robinson σας λένε το παραμικρό, γνωρίζετε από μόνοι σας το τελειωμένο, καμένο, ηλίθιο και ανώριμο χιούμορ που συνοδεύει έναν τέτοιο τίτλο, και αυτό ακριβώς υποτίθεται ότι θα εκτιμήσετε πατώντας το play.

Ντυμένο με μια υποτυπώδη ιστορία, γύρω από την οποία μετά από ένα πάρτυ στην καινούρια βίλα του , ο , ο , ο και ο θα βρεθούν αντιμέτωποι με το τέλος του κόσμου. Μια τεράστια τρύπα έχει ρουφήξει όλους τους celebrity καλεσμένους στην κόλαση, και αφού έχουν μετά βίας επιβιώσει, θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συμβιώσουν, ιδίως όταν στην παρέα τους προστίθεται ο , ο οποίος εκτός από το ότι είχε έρθει εξ αρχής ακάλεστος στο πάρτυ, αποδεικνύεται τρομακτικά ανυπόφορος και παρτάκιας.

Η συγκεκριμένη ομάδα λοιπόν, θα περάσει δύσκολα. Πέρα από τους δύστροπους εαυτούς τους, θα τα βάλουν με πεινασμένους δαίμονες, με την έλλειψη νερού, με την και με ένα σορό άλλες κακουχίες που θα βρεθούν μπροστά τους. Υπάρχει άραγε σωτηρία ή η συνέχεια τους είναι απλά καταδικασμένη;

This-Is-The-End_P2

Όπως έχετε καταλάβει, όλοι η ηθοποιοί υποδύονται τους εαυτούς τους, και περνάνε όλοι τους σε κάποια φάση από ένα ισχυρό πρίσμα αυτοσαρκασμού και αυτοεξευτελισμού.

Ένας δημοσιογράφος θα κράξει τον στο αεροδρόμιο λέγοντας του ότι σε όλες τις ταινίες παίζει τον ίδιο ρόλο, ο είναι ένας σιχαμερός διπρόσωπος και ο ένας αυτάρεσκος φελλός. Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο mood που έχει να περάσει το έργο (πέρα από το χιούμορ λοβοτομής), την ατμόσφαιρα δηλαδή που προφανώς είχαν στα γυρίσματα, όλοι αυτοί οι κωμικοί, υπό την καθοδήγηση του , οποίος είχε αναλάβει και χρέη σκηνοθέτη. Η αρχή του έργου παράλληλα, είναι πλημμυρισμένη από cameos της “αφρόκρεμας” της σημερινής Αμερικανικής κωμωδίας και όχι μόνο, με ολιγόλεπτες εμφανίσεις από τους , Jason Segel, (μέχρι και την θα δείτε), οι οποίοι όσο προλαβαίνουν να παίξουν μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης, περνάνε από το ίδιο κόσκινο ειρωνείας.

Βέβαια με όσο ανοιχτό μυαλό κι αν το δείτε, η πορεία του δεν έχει παρά να προβάλει μια επανάληψη όλου αυτού του θέματος, που αν η αρχή του ήταν διασκεδαστική, η συνέχειά του ίσως να γίνεται αδιάφορη.

Δεν ξέρω αν η παρέα δημιουργών και cast του Pineapple Express επιστρέφει βελτιωμένη, πάντως είναι σίγουρα πιο ντόμπρα ως προς το τι θα δείξει στον θεατή, και κατά τη γνώμη μου ένα κλικ πιο διασκεδαστική. Αν είσαστε fan του καμένου και του ανώριμου, του οποίου σαφέστατα και υπερασπιζόμαστε την ύπαρξη, έχετε μπροστά σας μια από τις καλύτερες επιλογές της χρονιάς. Διώξτε τις γυναίκες από το σπίτι, μαζέψτε φιλαράκια και σίγουρα το This Is The End θα αποδείξει την αξία του.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On