Through The Never

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Συναυλία. Συναυλία Metallica. Αυτό μόνο.

Ένας νεαρός τεχνικός των Metallica αναλαμβάνει μία επείγουσα δουλειά για την μπάντα. Τα πράγματα όμως παίρνουν άλλη τροπή καθώς η πόλη μετατρέπεται σε πεδίο μάχης για άγνωστο λόγο. O Trip () καλείται να επιβιώσει στο χάος που έχει δημιουργηθεί, αλλά και να ξεφύγει από ένα μασκοφόρο καβαλάρη!

Through-the-Never_P1

Σαν οπαδός των Metallica έτρεξα από την πρώτη μέρα στο σινεμά για να δω το Through the Never. Έχοντας θαμπωθεί από την ατμόσφαιρα των trailers και κυρίως – για να λέμε την αλήθεια – από την προώθηση της ταινίας γενικότερα, έδωσα με χαρά το αντίτιμο του εισιτηρίου για την 3D προβολή. Η ερώτηση που γίνεται εύλογα είναι η εξής: «καλά ρε μεγάλε, γιατί δεν έγραφες κάτι τότε που την είδες;» και η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί το Through the Never είναι μια ταινία… που δεν είναι ταινία! Οπότε λογικά δεν έχει θέση στο What I Saw. Με αφορμή όμως την κυκλοφορία σε DVD αποφάσισα να βγάλω αυτά που έχω στριμώξει στην άκρη του μυαλού μου.

Και επειδή μάλλον σαν αναγνώστης μπερδεύτηκες λίγο, θα προσπαθήσω να εξηγηθώ.

Ουσιαστικά λοιπόν παρακολουθούμε μία συναυλία των Metallica με κάποιες σφήνες από σκηνές ενός story που δεν καταλήγει κάπου. Η «ταινία» λοιπόν απλά συνοδεύει το συγκρότημα  και έχει συνολική διάρκεια γύρω στα 10 λεπτά.

Σε ότι αφορά το μουσικό κομμάτι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο από το ότι λογικά είναι ότι πιο άρτιο έχουμε δει σε μαγνητοσκόπηση συναυλίας. Αψεγάδιαστη απόδοση της μπάντας, εκπληκτικά on stage εφέ, τέλειος ήχος. Μάλιστα μου έκανε τόσο πολύ εντύπωση η ποιότητα που θεώρησα πως το ψηφιακό χεράκι έχει αναμειχθεί  πολύ περισσότερο απ’ όσο χρειάζονταν στο τελικό αποτέλεσμα.  Συγκρίνοντας όμως με κάποια ερασιτεχνικά video στο youtube, διαπίστωσα πως – με εξαίρεση των ήχο των τυμπάνων- αυτό που βλέπουμε και κυρίως ακούμε στην ταινία είναι αυθεντικό.

Through-the-Never_P2

Η ταινία τώρα θα μπορούσε να έχει πιο ενεργό ρόλο από αυτόν του κομπάρσου μιας και σαν ιδέα κάθε άλλο παρά κακή ήταν. Ανάμεσα λοιπόν στα τραγούδια παρεμβάλλονται διάφορες σκηνές οι οποίες είναι καλοσκηνοθετημένες, πατάνε γερά πάνω σε μία άψογη φωτογραφία και παίρνουν πολύ ενέργεια από την  ερμηνεία του . Αυτό που λείπει όμως είναι το σενάριο, ή καλύτερα ένα ολοκληρωμένο σενάριο. Το στόρι θα μπορούσε να διανθιστεί κι άλλο και να είναι η ουσία της ταινίας. Αντί αυτού όμως δεν καταλήγει πουθενά παρά το γεγονός ότι όσο παρακολουθείς νομίζεις ότι σε οδηγεί σε κάτι βαθύτερο.

Αυτό λοιπόν που με χάλασε είναι ότι πλασαρίστηκε σαν μία νέα και ενδιαφέρουσα πρόταση που θα συνδύαζε μουσική και κινηματογράφο. Αυτό που εισπράξαμε όμως είναι ένα καλό αποτέλεσμα μεν, τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλης διάρκειας videoclip δε.

Αν λοιπόν γουστάρεις το συγκρότημα, αν θες να δεις ένα τέλειο live, αν χρειάζεσαι να κάνεις λίγο headbanging το Through the Never θα σου χαρίσει 90 εκπληκτικά λεπτά. Αν τώρα έχεις διάθεση για ταινία απλά απόφυγέ το. To είπαμε και πριν… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑ!

2/5  για την ταινία, 5/5 για την συναυλία…

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On