True Detective (Season 1)

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Αν πρέπει να δεις μόνο μία σειρά φέτος…

Δύο αταίριαστοι συνεργάτες μιλούν δεκατέσσερα χρόνια μετά για μια υπόθεση που είχε ταράξει τα νερά της Λουιζιάνα. Σταδιακά αποκαλύπτουν όλα τα γεγονότα της υπόθεσης, αλλά και τους λόγους για τους οποίους έχουν από τότε να μιλήσουν μεταξύ τους.

True-Detective_P1

Ας υποθέσουμε ότι οι σειρές που βλέπεις στην τηλεόραση είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι μια σειρά θέλει αφοσίωση και χρόνο, ενώ από την αρχή γνωρίζεις ότι πρόκειται για μια συνήθεια καταδικασμένη να τελειώσει. Οι πραγματικά αξιόλογες παραγωγές των τελευταίων ετών, βέβαια, κάνουν φιλότιμη προσπάθεια να σου αλλάξουν γνώμη, καθώς η αμερικανική show biz δείχνει να έχει απορροφήσει μια αφρόκρεμα σεναριογράφων, ηθοποιών και δημιουργών, προκειμένου να παράγει υλικό πολλές φορές ανώτερο κι από τον ίδιο τον κινηματογράφο.

Κάπως έτσι μάλλον θα περιέγραφα το True Detective σε κάποιον που μόλις προσγειώθηκε σε αυτόν τον πλανήτη και δεν έχει ιδέα τι είναι. Μια σειρά που κάθε άλλο παρά τηλεόραση θυμίζει. Και το να ξεκινήσεις να γράφεις για τους πρωταγωνιστές, τις ερμηνείες τους και τη σημαντικότερη χρονιά στην καριέρα του McConaughey, μέσω και αυτής της σειράς, είναι το μόνο εύκολο.

Αυτό που πραγματικά δένει τα πράγματα είναι η σύσταση όλων των άλλων παραγόντων που συνθέτουν όχι μόνο την ιστορία αλλά και την ατμόσφαιρα. Αρχικά οι χαρακτήρες μοιάζουν να είναι φτιαγμένοι με απόλυτη ακρίβεια, τόσο ο καθένας ξεχωριστά αλλά και ως σύνολο. Ο απαισιόδοξος, ρεαλιστής και άψογα φιλοσοφημένος Rust Cohle () δίπλα στον παλαιού τύπου οικογενειάρχη Martin Hart ().

Η ισοπεδωμένη ζωή του πρώτου, μετά από τον χαμό μιας κόρης κι έναν κατεστραμμένο γάμο, δείχνει τόσο ξένη στη φαινομενικά τακτοποιημένη ρουτίνα του δεύτερου.

Και οι μεταξύ τους διάλογοι, που ουσιαστικά είναι και αυτοί που μας ανοίγουν τις προσωπικότητές τους, είναι ό,τι πιο καλογραμμένο μπορώ να θυμηθώ από τα τελευταία χρόνια, κάτι που σίγουρα έχει να κάνει με το συγγραφικό παρελθόν του δημιουργού της σειράς, του μυθιστοριογράφου .

True-Detective_P2

Η υπόθεση την οποία προσπαθούν να λύσουν είναι κι αυτή με τη σειρά της τυλιγμένη με μυστήριο. Μια ιερόδουλη βρίσκεται δολοφονημένη· εστεμμένη με κέρατα ελαφιού, σε στάση προσευχής. Είναι ένα μεμονωμένο έγκλημα ή η γέννηση ενός serial killer; Όποια κι αν είναι η απάντηση, θα δωθεί από το σταθερό κέντρο της σειράς που είναι οι δύο άντρες και η μεταξύ τους τριβή μέσα από αυτήν την υπόθεση.

Εξίσου μαγευτικό το τοπίο της νότιας Αμερικής, που με μια σκηνοθεσία που θα τη ζήλευε η μεγάλη οθόνη, φαίνεται να είναι ο τρίτος πρωταγωνιστής της σειράς.

Το True Detective φέτος είναι στην αρχή του. Πρώτος κύκλος με 8 επεισόδια, ενώ η συνέχεια υπόσχεται διαφορετικές ιστορίες και πρωταγωνιστές ανά season. Για την παρούσα φάση, δε θα μπορούσες ως θεατής να ζητήσεις καλύτερη αφετηρία. Εξαιρετικοί ηθοποιοί, καθηλωτικοί χαρακτήρες, έντονο μυστήριο και ένα γοητευτικό σκηνικό συνθέτουν την απόλυτη τηλεοπτική σειρά για τη φετινή χρονιά.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On