Don’t Be Afraid Of The Dark

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Η μικρή Sally () μετακομίζει μαζί με τον πατέρα της Alex () σε ένα παλιό Βικτοριανό σπίτι που ανακατασκευάζει μαζί με τη σύντροφό του Kim (). Η αφετηρία της σχέσης της με την καινούρια της μαμά δεν είναι και η καλύτερη, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι η σκοτεινή ιστορία του σπιτιού και οι κρυφοί του κάτοικοι, είναι ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα.

Don't-Be-Afraid-Of-The-Dark_P1

Φανταστείτε το παρακάτω σκηνικό… Βρίσκεστε με τους φίλους σας σε κάποιο σπίτι και πάνω στην συζήτηση πέφτει η εξής ερώτηση: Ποιο είναι το πιο τρομακτικό έργο που έχετε δει; “Ο Εξορκιστής” λέει μια φωνή, “Η Λάμψη” πετάγεται μια άλλη. “Τα Γκέμλινς”… Σιωπή, κι όλα τα βλέμματα γυρνούν προς το συνήθη ύποπτο πριν από τον ήχο της σφαλιάρας στο σβέρκο. Και παρ’ όλο που ο τροφαντός αυτός φίλος σας με τα γυαλιά (η περιγραφή είναι εντελώς τυχαία) θα ήταν το επίκεντρο ενός ολονύκτιου δουλέματος, θα είναι και ο μόνος που θα κατενθουσιαστεί με το Don’t Be Afraid Of The Dark, καθώς ένας άλλος τροφαντός κύριος με γυαλιά που ακούει στο όνομα Guillermo del Toro, έχει παρόμοια άποψη.

Ο μετρ λοιπόν της σκοτεινής φαντασίας επιστρέφει στη θέση του σεναριογράφου, αλλά όχι του σκηνοθέτη, για να κάνει το remake μιας Καναδικής τηλεταινίας, που τον είχε κατατρομάξει σε ηλικία 9 ετών, παραχωρώντας τη σκηνοθετική καρέκλα στον πρωτάρη για το είδος (και όχι μόνο) . Το αποτέλεσμα, μια ταινία τρόμου διόλου τρομακτική.

Don't-Be-Afraid-Of-The-Dark_P2

Το “φινίρισμα”, τα σχέδια και η αισθητική που γνωρίζετε από τις ταινίες του Del Toro υπάρχουν (οι τίτλοι στην αρχή είναι αρκετοί για να σας πείσουν). Η μικρή Sally, μέσα στο παιδικό της άγχος με τις αλλαγές, τη μετακόμιση και την καινούρια σύντροφο του μπαμπά, νομίζει ότι οι φωνές που ακούει στο δωμάτιό της τη νύχτα, θέλουν απλώς να της κάνουν παρέα, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει το εντελώς αντίθετο. Όταν όμως στην πορεία του έργου, τα μικρά πλάσματα αποκαλύπτονται, κι αρχίζουν να δρουν εναντίον των πρωταγωνιστών, το δελεαστικό story αρχίζει να γκρεμίζεται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, καθώς οι σκηνές με την υποτιθέμενη ένταση είναι βαρετές και προβλέψημες και μια εντελώς προσωπική μου άποψη (άμα θέλετε τη διαγράφετε), τα πλασματάκια τα βρήκα απελπιστικά αστεία… Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό την πρώτη ώρα του έργου ήταν εκείνο το επεισόδιο των Looney Tunes, όπου ο Sylvester και ο Porky πάνε σε ένα ξενοδοχείο στη μέση της νύχτας, και όλο το βράδυ ο Sylvester διώκεται από κάτι σατανικά ποντίκια…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά άλλο ένα pop corn horror movie, που πέρα από κάποια όμορφα πλάνα δεν θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα το είδος που υποτιθέμενα ανήκει.

Αν αποφασίσετε να το δείτε λοιπόν, μην περιμένετε να τρομάξετε. Το ότι ο ίδιος ο Guillermo del Toro το βρήκε τρομακτικό σε ηλικία 9 χρονών, νομίζω είναι αρκετό για να σας δώσει να καταλάβετε το target group του κοινού που θα τρομάξει από τις σκηνές του έργου.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On