Warrior

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Η οικογένεια του Paddy () για περισσότερο από μια δεκαετία έχει χωριστεί στα τρία, καθώς το χρόνιο πρόβλημα του αλκοολισμού του, ήταν η αιτία να τον μισήσουν οι γιοι του, αλλά και να σταματήσουν να μιλούν μεταξύ τους. Η ανεξήγητη επιστροφή του νεότερου Tommy () και οι οικονομικές δυσκολίες του μεγαλύτερου Brendan () θα ενώσουν τους δρόμους τους μετά από πολλά χρόνια, σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών.

Warrior_P1

Ξέρω τι σκέφτεστε αμέσως για ένα έργο που επικεντρώνεται γύρω από ένα ριγκ: στο τέλος κερδίζει ο “καλός”. Τι γίνεται όμως όταν το σενάριο έχει δυο “καλούς”;

Αρχικά να πω σε αυτό το σημείο, πως αν επρόκειτο για άλλη μια ταινία τύπου Rocky δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να γράψω τις γραμμές που διαβάζετε. Με μια γρήγορη ματιά ο τίτλος και το poster παραπέμπουν σε ταινίες τύπου Bloodsport, για full τεστοστερόνη, και βραδιά pizza – μπύρα με κολλητούς. Παρ’ όλα αυτά, άρθρα στο internet έλεγαν για μια πολύ καλή ερμηνεία από τον Hardy, κι έτσι αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία (και μια παραγγελία Barbecue classic).

Ένα μεγάλο κομμάτι της αρχής του έργου, δίνει βάρος στους χαρακτήρες. Μια διαλυμένη οικογένεια, με ανθρώπους που ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να μισεί τον άλλον, αλλά και τους δικούς του δαίμονες για να εξορκίσει, τη στιγμή που όλοι μαζί, αναπόφευκτά θα συναντηθούν μέσα σε ένα ριγκ. Λίγο πιο πολύπλοκο, από τον Ρώσο που σκοτώνει τον Apollo, παρ’ όλου που τον Ρώσο δεν θα τον αποφύγετε ούτε εδώ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Warrior_P2

Κι ενώ όλη η υπόθεση πάει χέρι χέρι με το τουρνουά Μικτών Πολεμικών Τεχνών (δηλαδή όχι ριγκ αλλά κλουβί), χέρι χέρι πάει και το βάθος των χαρακτήρων που παρακολουθούμε. Δεν είναι το ψυχολογικό αδιέξοδο του Wrestler ή η αληθινή ιστορία του The Fighter, καθώς οι σκηνές των αγώνων δεν έχουν καμία τέτοια διάθεση. Θα συναντήσετε όμως μια ασυνήθιστη σειρά δραματικών σκηνών, με πολύ έντονες ερμηνείες που δικαίως εξυμνούν τον ανερχόμενο ταλέντο του Hardy, αλλά και των Edgerton και Nolte, ενώ ο επίλογος με την μουσική υπόκρουση των National επιβάλει να το πάρετε στα σοβαρά. Δείτε τη σκηνή που ο είναι έξω από το σπίτι του μεγάλου του γιου, ζητώντας συγχώρεση, και τη σκηνή με τον Tommy και τον Paddy στο ξενοδοχείο μια μέρα πριν τον τελικό, και θα καταλάβετε αμέσως γιατί τι πράγμα μιλάω.

Δεν θα το πρότεινα σε κάποια φίλη μου όπως το Fighter για παράδειγμα, αλλά δεν θα το θεωρούσα και απαγορευτικό. Με εξαίρεση ίσως την “μόλις-στραβοκατάπια-δυο-κάκτους” φωνή του , που θα πάρει ώρα να συνηθίσετε, και παρ’ όλο που το concept του τουρνουά και των συμμετεχόντων του μοιάζουν αρκετά γραφικά, είναι ένα έργο που αξίζει την προσοχή και τον χρόνο σας.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On