Welcome To The Punch

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Ατμόσφαιρα και πλοκή σε ένα εξαιρετικό action pack

Σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να συλλάβει τον περιβόητο ληστή Jacob Sternwood (), ο ντετέκτιβ Max Lewinsky () τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι του, χάνοντας παράλληλα μια για πάντα τα ίχνη του κακοποιού. Ζώντας στο περιθώριο της αστυνομίας έκτοτε, ξαφνικά και μετά από χρόνια ανακαλύπτει μια άκρη που ενδεχομένως να τον οδηγήσει στον καλά κρυμμένο Sternwood.

Welcome-To-The-Punch_P1

Βρετανική περιπέτεια, και γιατί όχι. Αν βέβαια έχετε δει το φετινό remake από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά Sweeny, ξέρετε πολύ καλά γιατί όχι, όμως ο σκηνοθέτης του Wimbledon (2004), καταφέρνει να μας παρουσιάσει, αν μη τι άλλο κάτι αρκετά πιο σοβαρό, και αρκετά πιο… Βρετανικό.

Με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο, στήνει μια ιστορία που αρχικά ξεκινά με το concept της εκδίκησης. Το κλισέ του φτωχού πλην τίμιου αστυνομικού που καταδιώκει μανιωδώς τον κακό ληστή, με μια μανία που αποδεικνύεται μοιραία, όχι μόνο για την σωματική του κατάσταση αλλά κυρίως για την ψυχολογική. Μη έχοντας την υπομονή να περιμένει για ενισχύσεις, αψηφά τις εντολές των ανωτέρων του και καταδιώκει μόνος και άοπλος τον επικίνδυνο Sternwood. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, και η πορεία της ζωής και της καριέρας του Lewinsky αλλάζει δραματικά. Καθώς τα χρόνια περνούν, και ο “ραγισμένος” ντετέκτιβ έχει αυτοεξοριστεί σε πολύ πιο ελαφριές υποθέσεις, η εμφάνιση του τραυματία γιου του Sternwood, δίνει νέες ελπίδες στο ξετρύπωμα του εγκληματία, σε μια υπόθεση που κρύβει πολλά περισσότερα απ’ όσα διακρίνονται στην επιφάνεια.

Διαβάζοντας την υπόθεση σίγουρα έχετε διαπιστώσει ότι δεν έχουμε ανακαλύψει και τον τροχό, όμως το Welcome To The Punch, εφαρμόζει με επιτυχία μια πολύ καλή συνταγή, αρκετά ικανή, να σας κρατήσει κολλημένους στην οθόνη. Αρχικά έχουμε ένα πολύ συμπαθητικό cast. McAvoy και ο πάντα εξαιρετικός Strong σε μια άκρως πειστική χημεία των αιώνιων εχθρών, με ένα μίσος που είναι απλά η αφετηρία, και τελικά όπως αποδεικνύεται, κάτι πολύ δευτερεύον.

Welcome-To-The-Punch_P2

Έπειτα έχουμε ένα αρκετά καλογραμμένο σενάριο, που σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας εξελίσσεται. Η καταδίωξη του κεντρικού κακού, είναι απλώς η αφορμή για να αποκαλυφθεί μια πολύ πιο μοχθηρή συνωμοσία με μεγαλύτερα συμφέροντα, μέσα στην οποία θα βρεθούν άθελά τους μπλεγμένοι, από διαφορετική μεριά, και οι δύο πρωταγωνιστές. Και τέλος, σκηνοθετικά ο Creevy μας αποκαλύπτει μια άκρως ταιριαστή noir ατμόσφαιρα, μέσα από εκπληκτικά πλάνα του νυχτερινού Λονδίνου, που πλαισιώνει απόλυτα τους ήρωές του, αλλά και την σκοτεινή ιστορία που θέλει να ξεδιπλώσει.

Τι θα μπορούσες να ζητήσεις από μια αστυνομική περιπέτεια; Δράση, πλοκή, μυστήριο, κίνητρο και ανατροπές αλλά κυρίως 100 λεπτά καθαρόαιμου entertainment, το Welcome To The Punch τα έχει όλα, και θα σας χαρίσει μια πολύ ενδιαφέρουσα κινηματογραφική βραδιά.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
The_Figurehead

Author: The_Figurehead

Ο Figurehead ακούει στο όνομα Βασίλης, είναι ζωγράφος και του αρέσουν οι ταινίες του Aronofsky, του Scorsese και του Jeunet. Δεν ξεχνά όμως ότι από μικρός προσκύναγε τον Arnold Schwarzenegger κι ότι κάποτε έδωσε λεφτά για να δει το Batman & Robin στο σινεμά... Αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα: «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος».

Share This Post On