Wreck-it Ralph

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Για όσους “τάιζαν” τα φλιπεράκια και όχι μόνο

Ο Ralph () είναι ένας ήρωας video-game που έχει τον ρόλο του κακού, στο οποίο ο καλός Felix () κερδίζει πάντα όλη τη δόξα και το χρυσό μετάλλιο. Αποφασισμένος να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο για τον εαυτό του και συνάμα την αποδοχή από τους υπόλοιπους χαρακτήρες του παιχνιδιού, ο Ralph θα περιπλανηθεί, με καταστροφικές συνέπειες, στα υπόλοιπα παιχνίδια του μαγαζιού ώστε να πετύχει τον στόχο του.

Wreck-it-Ralph_P1

Το γνώριμο σκηνικό που ζωντανεύουν τα παιχνίδια ή τα αντικείμενα και ζουν τις δικές τους περιπέτειες, το συναντάμε και στο προτεινόμενο για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ, Wreck-It Ralph. Η διαφορά είναι πως το σκηνικό αυτή την φορά είναι ένα μαγαζί με Arcade Games, όπου όταν κλείνει, οι ήρωες χαλαρώνουν και αλληλεπιδρούν με τους χαρακτήρες των άλλων παιχνιδιών.

Για κάποιον που είναι φαν της εποχής όπου «ταΐζαμε» με κέρματα τα φλιπεράκια, ένα μικρό ρίγος νοσταλγίας θα κάνει την εμφάνιση του, ειδικά στο πρώτο εισαγωγικό τέταρτο της ταινίας. Η Disney χρησιμοποιώντας πολύ καλά γραφικά τελευταίας τεχνολογίας, καταφέρνει να διηγηθεί μία πρωτότυπη ιστορία, έχοντας ως φόντο παλιούς, γνώριμους και πολυαγαπημένους ήρωες των video-games.

Η πλοκή χρησιμοποιεί την πετυχημένη συνταγή «παίρνω θεωρητικά ασύνδετους χαρακτήρες και εντάσσω την περιπέτεια τους σε χώρους που κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται εντελώς παράταιρο», κεντρίζοντας όμως το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο.

Η ταινία βλέπεται ευχάριστα σε όποια ηλικιακή κατηγορία και αν ανήκει ο θεατής, ενώ δημιουργεί έντονα – και καθόλου επιτηδευμένα – συναισθήματα . Σαν θετικό μπορούμε να εκλάβουμε το γεγονός ότι – επιτέλους – το συγκεκριμένο animation έκανε στην άκρη τους χορούς και τα χαζοτράγουδα που επιδίδονται οι πρωταγωνιστές. Επίσης, οι «δευτερεύοντες» χαρακτήρες είναι σωστά δομημένοι και έχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη, στοιχείο που βοηθάει υπερβολικά στο να παρουσιαστεί το τελικό αποτέλεσμα και το – πάντα αναγκαίο – μήνυμα.

Wreck-it-Ralph_P2

Το μόνο που με ξένισε ήταν πως το κύριο μέρος της δράσης και της ιστορίας μεταφέρεται σε ένα εντελώς «κοριτσίστικο» περιβάλλον, γεγονός όμως που μετά από λίγη ώρα και όσο ξεδιπλώνεται η πλοκή φαντάζει λογικό και απόλυτα φυσικό.

Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές και ένας από τους λόγους ώστε να δείτε οπωσδήποτε την ταινία είναι το group therapy που συμμετέχουν οι «κακοί» των βιντεοπαιχνιδιών. Από τον Bowser του Mario και τον Dr. Robotnik του Sonic μέχρι και το φάντασμα Clyde από τον Pac-Man.

Το Wreck-it Ralph δεν θα μείνει στην ιστορία ως κλασσικό animation, γεγονός που ίσως οφείλεται και στην σχετικά χαλαρή προώθηση – σε σχέση με άλλες ταινίες του είδους – από την Disney, αλλά η υποψηφιότητα σε Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ μόνο τυχαίες δεν φαντάζουν.

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
TonyStark

Author: TonyStark

Ο Tony Stark έχει τόση φαντασία που δανείστηκε το ψευδώνυμό του από ό,τι πιο mainstream κυκλοφορεί στη βιομηχανία του θεάματος. Λατρεύει το εμπορικό, μισεί το εναλλακτικό. Νομίζει ότι η άποψή του μας ενδιαφέρει, ενώ είναι ο τύπος του ηλιθίου με τον οποίον δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα. Όταν δεν κοιτάει κανείς, τρώει με τα χέρια.

Share This Post On